Καλοκαίρι 1985 | Όταν η Ελλάδα “άνοιξε” τον δρόμο στην SANDRA και την “Maria Magdalena”!!!!

1040092_10201650255288652_1949307782_o

Ήταν αρχές του 1985 όταν ο Michael Cretu και ο Hubert Kah είχαν ηχογραφήσει με την τότε άγνωστη (και μετέπειτα σύζυγο του Cretu) Sandra το “(I’ll Never Be) Maria Magdalena”. Αν και η Sandra μέχρι τότε ήταν ενεργή δισκογραφικά ως τραγουδίστρια των Arabesque δεν είχε γνωρίσει ακόμα την επιτυχία εκτός στην Ιαπωνία όπου το συγκρότημά της είχε ζήσει μεγάλες δόξες. Όμως στην Ευρώπη και ειδικά στην γενέτηρά της την Γερμανία δισκογραφικά τους ήταν αδιάφορη.

Τον Μάρτιο του 1985 κυκλοφορεί για πρώτη φορά το Maria Magdalena στην αγορά όμως το τραγούδι δεν συγκίνησε κανέναν. Πόσο μάλλον εκείνη την εποχή που στην Γερμανία μέχρι τότε σνομπάρανε όλους τους εγχώριους τραγουδιστές που τραγουδούσαν αγγλόφωνα. Το τραγούδι δεν έπαιζε στα ραδιόφωνα και δεν είχε απολύτως καμμία παρουσία στις μουσικές εκπομπές. Μέχρι που ήρθε το καλοκαίρι και ξαφνικά έγινε το “θαύμα”…

Η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα όπου το Maria Magdalena έγινε Νο.1 και κατά επέκταση ήταν η επιτυχία του καλοκαιριού κι έτσι όταν μέσα στον Αύγουστο επέστρεψαν οι τουρίστες στις χώρες τους το Maria Magdalena είχε γίνει Νο.1 σε 21 χώρες. Μια από αυτές ήταν τελικά και η Γερμανία όπου σαν σήμερα στις 13 Σεπτεμβρίου του 1985 άγγιξε την κορυφή και το λαμπερό δρόμο στην καριέρα της Sandra που μέχρι σήμερα δεν γύρισε ποτέ την πλάτη στην χώρα μας την οποία και ευγνωμονεί ακόμα.

Η “Maria Magadalena” και η Sandra θα είναι για πάντα στην καρδιά μας όπως και οι αναμνήσεις από το Καλοκαίρι του 1985…

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: