12 μυστικά της βιομηχανίας φαγητού που δε θες να τα μάθεις

12 μυστικά της βιομηχανίας φαγητού που δε θες να τα μάθεις

Αν κάνουμε μια βόλτα ανάμεσα στα ράφια των σούπερ μάρκετ, συνήθως επιλέγουμε να αγοράσουμε αυτό που παίρνει αμέσως το μάτι μας. Είναι όμως αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε;

Οι εταιρίες ανταγωνίζονται μεταξύ τους για τις υψηλότερες πωλήσεις κι αλλάζουν την ποιότητα και τη συσκευασία των προϊόντων τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να επιλέγουμε προϊόντα που στην όψη μας άρεσαν και τράβηξαν την προσοχή μας.

Η καλή εμφάνιση γενικά, αλλά και το καλό γούστο στη συσκευασία του προϊόντος, δεν εγγυώνται απαραίτητα ότι κάνει καλό στην υγεία μας.

Εμείς μοιραζόμαστε μαζί σας, μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε μόνο υγιεινά και φυσικά τρόφιμα.

Σκληρό τυρί

 

Όταν αγοράζετε σκληρό τυρί, δώστε προσοχή στο χρώμα, τις τρύπες και την υφή του: πρέπει να έχει ομοιόμορφη επιφάνεια και να μην έχει άσπρη κρούστα. Οι τρύπες πρέπει να κατανέμονται επίσης  ομοιόμορφα σε ολόκληρο το κομμάτι. Αν πιέζοντας λίγο το τυρί, εκείνο δεν αποκαταστήσει ξανά το σχήμα του, είναι καλύτερα να μην το αγοράσετε.

Κρέας

Το νωπό κρέας είναι ροζ, όχι έντονο κόκκινο ή καφέ. Οι λωρίδες λίπους θα πρέπει να είναι γυαλιστερές και καθόλου παχιές. Το καλό κρέας, αν το πιέσετε με το δάχτυλό σας, θα επιστρέψει επίσης στο αρχικό του σχήμα και δεν θα κολλήσει στα χέρια σας.

Αλεσμένος καφές

Επιλέξτε καφέ με μια μεσαία τιμή, γιατί ο φτηνός καφές δεν θα είναι καλός, ενώ ο ακριβός θα έχει την ίδια γεύση. Ο αλεσμένος καφές δε θα πρέπει να φυλάσσεται ποτέ σε πλαστικά δοχεία, αλλά μόνο σε γυάλινα ή μεταλλικά. Δείτε επίσης την ημερομηνία λήξης , οποία δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 18 μήνες.

Μέλι

Το φυσικό μέλι είναι διαφανές και ομοιόμορφο. Το ποιοτικό μέλι είναι πολύ γλυκό και έχει ένα συγκεκριμένο άρωμα. Τρίψτε μια σταγόνα μέλι μεταξύ των δακτύλων σας κι αν απορροφάται εύκολα από το δέρμα σας, είναι εντάξει.

Παγωτό

Πάντα να διαβάζετε τα συστατικά του παγωτού. Τα παγωτά με γεύση βατόμουρων σπάνια είναι φυσικά κι επομένως είναι προτιμότερο να επιλέγετε αυτά που περιέχουν μόνο ξηρούς καρπούς, ζαχαρωμένα φρούτα ή καραμέλες. Οι γρανίτες, να θυμάστε ότι  δεν περιέχουν κανένα φυσικό συστατικό.

Σοκολάτα

Πρώτα απ ‘όλα, δώστε προσοχή στα περιεχόμενα της σοκολάτας. Όσο πιο σύντομη είναι η λίστα, τόσο καλύτερη είναι η σοκολάτα σας. Πρέπει να περιέχει κακάο, ενώ όλα τα παράγωγά του είναι σημάδι τεχνητού προϊόντος. Επιπλέον, είναι καλύτερο να επιλέξετε μια σοκολάτα  που περιέχει λάδι κακάο και όχι φυτικό έλαιο.

Ψάρι

Ένα φρέσκο ​​ψάρι έχει γυαλιστερά μάτια. Τα θαμπά και περίεργα μάτια είναι σημάδι ότι το ψάρι είναι παλιό. Τα βράγχια πρέπει να είναι έντονα κόκκινα ή, σπάνια, ανοικτά ροζ (σε περιπτώσεις που το αίμα αποστραγγίζεται μέσα από αυτά). Όταν παίρνετε το ψάρι στα χέρια σας, η ουρά του πρέπει να κρέμεται ελεύθερη.

Ψωμί

Το φρέσκο ​​ψωμί δεν πρέπει να είναι σκληρό, γι ‘αυτό να το αγγίζετε πάντα στο κατάστημα. Σημειώστε ότι οι πλαστικές σακούλες αφήνουν το ψωμί να παραμείνει φρέσκο ​​για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αλλά  το κόστος είναι να χάσει τη γεύση του μέσα σε λίγες μόνο ώρες.

Καρότα

Η επιλογή καλών καρότων είναι εύκολη. Πάρτε ακριβώς αυτό που είναι λιγότερο θαμπό, δεν έχει χτυπήματα και είναι μικρό.

Πιπεριά

Αν κόψετε μια πιπεριά στη μέση και βρείτε να έχει δύο ή τρία τμήματα και λιγότερους σπόρους, τότε αυτό δείχνει ότι ίσως να είναι λίγο πικρή. Εάν υπάρχουν τέσσερα τμήματα, με πολλούς σπόρους , θα είναι γλυκιά. Επίσης, δώστε προσοχή στο κάτω μέρος της πιπεριάς αν εξέχει.

 

Φρέσκο κρεμμύδι

Κοιτάξτε το όριο μεταξύ των λευκών και των πράσινων τμημάτων της φλούδας κι αν τα χρώματα ξεχωρίζουν μεταξύ τους, το προϊόν είναι καλό. Αν αλλάζουν σταδιακά, το κρεμμύδι θα είναι πολύ σκληρό.

Ζελατίνη

Δεν είναι μυστικό, ότι η ζελατίνη γίνεται με το βρασμό του δέρματος των τενόντων, των συνδέσμων και / ή των οστών των γουρουνιών και των αγελάδων, μέσα σε νερό. Ως καλή εναλλακτική λύση στο μαγείρεμά σας, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε φυτική ουσία από φύκη που δεν περιέχουν τίποτα τεχνητό, ή ζωϊκό και διατηρούν την τροφή σας στερεή σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: