Ποιοί “είμασταν”

Λίγα λόγια από την συντακτική ομάδα του KlainMain.gr για αυτό το ιστορικό site.
Σας το χρωστάμε… 

(Ιούνιος 2001, AtomicNet, Α. Ηλιούπολη Θεσσαλονίκη)

About Us

To KlainMain δεν είναι μια ακόμη σελίδα στο διαδίκτυο. Είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που έχει ως σκοπό την ψυχαγωγία και την διασκέδαση. Μέσα από το χιούμορ και την πλάκα σατιρίζει διάφορα θέματα που απασχολούν εμάς τους νέους σήμερα. Θα μας πείτε βέβαια ότι τέτοιες προσπάθειες υπήρξαν και στο παρελθόν. Θα συμφωνήσουμε μαζί σας. Υπάρχει όμως μια διαφορά. Το KlainMain δεν έχει όρια και δεν έχει ταμπού χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υποτιμάμε την νοημοσύνη των αναγνωστών μας και ότι δεν σεβόμαστε θεσμούς και καταστάσεις. Απλά λέμε τα πράγματα με την γλώσσα που εσείς κι εμείς καταλαβαίνουμε και γενικώς προσπαθούμε να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Αν και το KlainMain ξεκίνησε ως μια σελίδα με αστείες καταστάσεις, ανέκδοτα και πλάκες στην πορεία του σκεφτήκαμε να βάλουμε και κάποιες στήλες με σοβαρά και κατά διαστήματα επίκαιρα θέματα για τα οποία πιστεύουμε ότι η απόψεις των νέων (ή εκείνων που νιώθουν νέοι) διαφέρει από την υπόλοιπη κοινή γνώμη. Ευχόμαστε η κοινωνία στην οποία ζούμε να μας διαψεύσει ως προς το σημείο αυτό. Μέχρι όμως να γίνει αυτό εμείς θα εκφράζουμε ελεύθερα την γνώμη μας και επειδή η δημοκρατία δεν έχει μόνο μια γνώμη εμείς δεσμευόμαστε να δημοσιεύουμε τα κείμενά σας, τις καταγγελίες σας, τις προτάσεις σας και φυσικά πάνω απ΄ όλα τις πλάκες σας. Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πρόταση. Στόχος μας εξ’ άλλου είναι να γίνει το KlainMain ένα σημείο επαφής όλων μας.

Όπως θα έχετε διαπιστώσει άλλωστε κι εσείς τα περισσότερα περιοδικά στην Ελλάδα (όχι όλα) έχουν μια ποικιλία θεμάτων που έχει κανείς την εντύπωση ότι απευθύνονται σε αναγνώστες που έχουνε εισόδημα τουλάχιστον 3.000 € ( ! ) το μήνα. Θεωρούμε παράλογο σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, όπου ένας στους τέσσερις (το 25% δηλαδή) ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, τέτοιου είδους περιοδικά να αγνοούν την ρεαλιστική πραγματικότητα και να παρουσιάζουν τα πάντα ρόδινα και ωραία. Κι αν κάποιοι εξακολουθούν να πιστεύουνε ότι με το στυλ μας και τον τρόπο που εκφραζόμαστε υποτιμάμε την νοημοσύνη των αναγνωστών μας, εμείς τους παραπέμπουμε σε αυτού του είδους περιοδικά στα οποία αναφερόμαστε.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που με την συμβολή και την συμμετοχή σας στηρίξατε το KlainMain και με τα e-mail σας μας δώσατε δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσουμε. Μην πτωείστε, προσπεράστε όσους σας την μπαίνουν και να ξέρετε ότι η ζωή είναι πολύ πολύτιμη και μικρή για να μας την πικραίνουν κάποιοι ”άλλοι”. Γι’ αυτό γράψτε τους κανονικά χαμογελάστε και… klainmain!!!

 

History
Ή ΑΛΛΙΩΣ: ΟΤΑΝ Ο ΠΟΝΤΙΟΣ ΒΡΗΚΕ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΤΟΥ
(ΜΗ ΓΕΛΑΤΕ…ΕIXAME  ΧΕΣΤΕΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ)

 
Το KlainMain είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που γεννήθηκε το 2001 στην Θεσσαλονίκη με σκοπό την διασκέδαση και τον χαβαλέ έτσι ώστε να είναι λίγο πιο ευχάριστο το surfing στο Internet. (Τι ευχάριστο δηλαδή…; Μαλ….ς γράφαμε).

Αρχικά υπεύθυνοι αυτής της σελίδας που τώρα αυτή τη στιγμή φιγουράρει στην οθόνη του υπολογιστή σου ήταν ο Sven και ο Γιάννης, ένα ποντιογερμανικό δίδυμο που έκρινε ότι το γέλιο και η πλάκα της καθημερινότητας μπορεί να βρει την θέση του και στο διαδίκτυο. Ο τρίτος τρελός της παρέας που προστέθηκε μετά με τα τρελά falsh-design του ήταν ο Eddy το “αμερικανάκι” μας…

Τα θέματα με τα οποία ασχολείται το KlainMain προέρχονται από την καθημερινή ρουτίνα και τις γελοιότητες κάποιων επωνύμων με τις οποίες γελάμε και μας εμπνέουν για υλικό. Ξέρουμε ότι και εσείς νιώθετε κάπως στο ίδιο κύμα γι’ αυτό θέλουμε να θεωρείτε το KlainMain το δικό σας περιοδικό!!! Γράψτε ελεύθερα ότι και όποιος σας την σπάει και γιατί.. Το KlainMain είναι ένα περιοδικό για νέους και για νέα μυαλά. Η φωνή μας έχει δύναμη και η γνώμη μας μετράει!

Προβλήματα με θέματα παιδείας; KlainMain!
Προβλήματα με την κοινωνία που πάνε να μας πλασάρουν; KlainMain!
Προβλήματα με τον κάθε επώνυμο καραγκιόζη που λέει ότι μ…..α του κατέβει απ’ το μυαλό του; KlainMain!

Όλα και τα πάντα ανήκουν εδώ. Όλα τα “τραγικά” που είναι για γέλια άλλα και όλα αυτά που θα πρέπει να μας προβληματίζουν. Όλα και τα πάντα είναι υπόθεση KlainMain!

THE KLAINMAIN-TEAM

 

 

%d bloggers like this: