«Μακεδονία Σαράι»: Οι Τούρκοι θα αναλάβουν τη διαχείριση του Μακεδονία Παλλάς;

Makedonia-Palace-view-2Τουρκόφωνη εφημερίδα της Θράκης αναφέρει πως τουρκική εταιρία θα κερδίσει το διαγωνισμό για το «Μακεδονία Παλλάς». Το θέμα είναι πως, αν και ο διαγωνισμός θα λάβει χώρα στις 4 Φεβρουαρίου, μία εταιρεία εμφανίζεται να έχει ήδη πλειοδοτήσει.

Στις 4 Ιανουαρίου, το ΙΚΑ προκήρυξε πλειοδοτικό διαγωνισμό για δωδεκάμηνη ενοικίαση του γνωστού ξενοδοχείου. Η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει ένα μήνα μετά, δηλαδή στις 4 Φεβρουαρίου. Επομένως, εγείρεται το ερώτημα πως μπορεί κι εμφανίζεται μία εταιρεία ως βέβαιη νικήτρια ενός δημοσίου διαγωνισμού που ακόμα δεν έχει λήξει.

Το αναληθές των πληροφοριών αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι η ίδια εφημερίδα αναφέρει πως το μηνιαίο μίσθωμα θα ανέρχεται στα 50.000 ευρώ, την ώρα που στα 50.000 ευρώ είναι η τιμή εκκίνησης. Είναι σίγουρο πως το εν λόγω δημοσίευμα αποσκοπεί στη δημιουργία εντυπώσεων.

Να αναφερθεί πως εντός του τρέχοντος έτους κι ανεξάρτητα από τον προαναφερθέντα διαγωνισμό, θα προκηρυχθεί και ο διαγωνισμός για τη μακροχρόνια μίσθωση του «Μακεδονία Παλάς».

Πάντως, η Θεσσαλονίκη κατακλύστηκε από Τούρκους και λοιπούς Βαλκάνιους κατά την περίοδο των εορτών αφού στους στρατηγικούς σχεδιασμούς του δήμου είναι το άνοιγμα προς Ανατολάς. Έτσι ενδεχόμενο ενδιαφέρον τουρκικής εταιρίας για το εν λόγω φιλέτο κάθε άλλο παρά παράξενο θα ήταν.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: