Πώς να κρατήσεις τα κιλά των εορτών εύκολα ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!!

weight2Οι γιορτές περάσανε και όπως είναι λογικό όλοι μας φάγαμε κάτι επιπλέον και η ζυγαριά έκανε μια στροφούλα παραπάνω. Λίγο τα μελομακάρονα, λίγο οι κουραμπιέδες, λίγο η κουζίνα της μαμάς και όλα τα ζαχαρωτά που μας κουβάλησε ο Άγιος Βασίλης ασορτί με την βασιλόπιτα που είχε επικάλυψη λευκής σοκολάτας. Όμως δεν υπάρχει λόγος για ανησυχία. Μπορεί οι γιορτές να πέρασαν άλλα τα τσουρέκια και τα γλυκά ακόμα φιγουράρουν στις βιτρίνες των καταστημάτων και μάλιστα σε ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Κι εσύ τώρα θα το ρίξεις στην δίαιτα??? Ε, ΟΧΙ!!!

Ξεκίνα κανονικά το πρωινό σου με ένα τσουρέκι (όχι κομμάτι… ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΛΕΜΕ) να συνοδεύει τον καφέ σου και ενδιάμεσα τσίμπα και κάνα μελομακάρονο (κατά προτίμηση εκείνα με σοκολάτα).  Καλού-κακού πάρε και κάνα μισόκιλο μαζί σου στην δουλειά. Έξω κάνει κρύο και ο τσιφούτης ακόμα εργοδότης σου κάνει οικονομία στην θέρμανση οπότε χρειάζεσαι να κάψεις ενέργεια!!!

Για να μην σε περάσουν όμως κι εσένα για τσιφούτη πάρε και καμμιά μπουγάτσα από έξω. Με τυρί και κρέμα (όχι μισή-μισή αλλά μια και μια σε μια)! Άλλωστε πρωί είναι ακόμη και όλοι (μα όλοι) οι διατροφολόγοι μας επιτρέπουν να τρώμε τις πρώτες πρωινές ώρες σαν τους πούστηδες! Μάλλον κάτι θα ξέρουν ή μήπως έχεις δει εσύ πούστη χοντρό???

Για το μεσημέρι σκέψου λίγο την τσέπη σου. Καλή η υγιεινή διατροφή αλλά ότι γλυτώνεις σε θερμίδες τα δίνεις σε λεφτά και οι εποχές δεν είναι για έξοδα! Πάνε μια βόλτα από τα fast-food που έχει λογικές τιμές και χτύπα ότι τραβάει η καρδιά σου. Οι μερίδες φτάνουν την υπερβολή και ότι περισσέψει παρ’ το στο σπίτι για τον σκύλο. Θα σε λατρέψει γιατί η μακαρονάδα που θα σε περιμένει στο σπίτι δεν θα τον ευχαριστήσει.

Για το βράδυ: Μην αφήνεις την κρίση να σε κάνει ακοινώνητο επειδή κλείστηκες μεσ’ το σπίτι. Κάνε δημόσιες σχέσεις με τον ντελιβερά που θα σε φέρει την πίτσα στο σπίτι. Και για να μην σε πάρει πρέφα ότι είσαι ακόμα μπακούρι να παραγγείλεις την γίγας με απ’ όλα! Δώσ’ του και κάνα ευρώ πουρμπουάρ! Άλλωστε μαζί με την πίτσα σε έφερε και τις σοκολάτες με τα Haribo και τα Pringles από το περίπτερο επειδή ήταν στον δρόμο του!!!

Σε γενικές γραμμές κάπως έτσι πρέπει να κυμαίνεται το 24ωρό σου αλλά βάλε κι εσύ την φαντασία σου να οργιάσει. Και επιτέλους ξέφυγε μια και καλή από το άγχος των περιττών κιλών των εορτών. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!! ΟΥΣΤ…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: