Ανώνυμοι bloggers: Οι “ψευτόμαγκες” του διαδικτύου!!!

anonymous-bloggers

Την περασμένη εβδομάδα δημοσιεύτηκε από ανώνυμο blogger η είδηση για ένα γνωστό πρώην μοντέλο που βρίσκεται σε πάνελ εκπομπής ότι συνελήφθη στην Βουλγαρία για πορνεία. Ο ανώνυμος blogger αναφερόταν στην Αντωνία Καλλιμούκου και ενώ η κοπέλα δεν είχε πάει ΠΟΤΕ στην ζωή της στην χώρα αυτή, για κάποιο λόγο κάποιος αποφάσισε να διασύρει το όνομά της. Το γνωστό μοντέλο απευθύνθηκε στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και πήγε το θέμα στην δικαιοσύνη. Αν βρει άκρη είναι ένα άλλο θέμα. Το σίγουρο είναι ότι δεν έχει καμμία ανάμειξη με την όλη ιστορία (αν αληθεύει κι αυτή) και ενώ δεν έχει προκαλέσει ποτέ, κάποιος αποφάσισε να την λασπώσει… ανώνυμα!

Στο παρελθόν έχουν ειπωθεί πολλά και διάφορα για την ανωνυμία των bloggers. Κάποια στιγμή μάλιστα όταν πήγε να περάσει σχετικό νομοσχέδιο κάποιοι μίλησαν για «φίμωση της ελευθερίας του λόγου» και για «την καταπάτηση της δημοκρατίας». ΜΑΛΑΚΙΕΣ!!!

Κανείς δεν σε απαγορεύει να λες την γνώμη σου! Όμως όταν κάποιος θεωρεί ότι αυτά που γράφεις τον προσβάλλουν θα πρέπει να είσαι σε θέση να τα υποστηρίξεις διαφορετικά είσαι απλά συκοφάντης. Έλα όμως που οι περισσότεροι γουστάρουν αν συκοφαντούν χωρίς να έχουν συνέπειες…! Και για ποια δημοκρατία μιλάμε? Την Δημοκρατία του να γράφω ότι θέλω για όποιον θέλω κι ας είναι ψέμα??? Και αν σε κάτι που γράφω λέω την αλήθεια, γιατί να μην το κάνω επώνυμα???

Είμαι blogger από το 2001, από τότε δηλαδή που η ορολογία blog δεν υπήρχε KAN στο διαδίκτυο όμως από την πρώτη στιγμή γράφω ότι γράφω επώνυμα διότι όλοι ξέρουν και όλοι μπορούν να μάθουν ποιος είναι πίσω από το www.klainmain.gr και δεν έκρυψα ποτέ την ταυτότητά μου! Η μισή Θεσσαλονίκη με γνωρίσει και ξέρει ποιος είμαι. Κι εγώ έχω εκφραστεί πολλές φορές από εδώ κατά προσώπων και γεγονότων. Καταθέτω απλά την άποψή μου και δεν περιμένω από κανέναν να την υιοθετήσει και ούτε προσπαθώ να επιβληθώ σε κάποιους ως εκπρόσωπός τους. Δεν με ενδιαφέρει. Έχω τοποθετηθεί άπειρες φορές κατά κυβερνητικών αποφάσεων και πρόσφατα και για τον Τσίπρα! Αυτή την ελευθερία δεν μου την έχει στερήσει κανείς! Γιατί να το κάνω ανώνυμα??? Μήπως εγώ είμαι το ψώνιο και οι υπόλοιποι είναι επαναστάτες???

Όχι βέβαια. Ούτε εγώ είμαι το ψώνια αλλά και σίγουρα όποιος γράφει ανώνυμα δεν είναι επαναστάτης. Από την άλλη βέβαια υπάρχουν και πολλά σκάνδαλα που έχουν βγει στην φόρα από ανώνυμα blog όμως από την άλλη θυμάμαι μια ατάκα που είχε πει κάποτε σε μια εκπομπή του ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος ότι «τα πιο ακριβοπληρωμένα ρεπορτάζ είναι εκείνα που δεν δημοσιεύονται ποτέ»! ( Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…)

Δεν θέλω να μπω σε σύγκριση με άλλους bloggers, ούτε θεωρώ τον εαυτό μου επαναστάτη και στο κάτω-κάτω της γραφείς δεν είμαι εγώ αυτός που θα αλλάξει την Ελλάδα. Την πλάκα μου κάνω και τίποτα παραπάνω. Κι αν όλοι εσείς οι ανώνυμοι (που οι περισσότεροι είσαστε “επώνυμοι” αλλά ας μην ξύνουμε πληγές) πιστεύετε ότι κάνετε επανάσταση, δεν θα σας χαλάσω το χατίρι και θα συμφωνήσω μαζί σας. Άλλωστε η επανάσταση έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον όταν «χρηματοδοτείται» από διαφημίσεις και από την Google Ads!

Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη…..

Δείτε παρακάτω το βίντεο το οποίο ήταν η αφορμή να γράψω το παραπάνω άρθρο…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: