Ιστιοφόρα ανοίγουν πανιά στο Θερμαϊκό με σύνθημα «Ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί»

sailing

Σαράντα ιστιοφόρα θα ανοίξουν τα πανιά τους στο Θερμαϊκό, στις 7 Απριλίου – Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, για να διαδώσουν το μήνυμα «Ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί», στο πλαίσιο της εκστρατείας Sail for pink. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού νομού Θεσσαλονίκης «Άλμα Ζωής» που θα πλαισιωθεί από πλήθος εκδηλώσεων στη στεριά και θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της ίδιας ημέρας με αδελφοποίηση του Συλλόγου με τον αντίστοιχο Σύλλογο της Κωνσταντινούπολης «Memeder».

Τα ιστιοφόρα θα συγκεντρωθούν στις 12 το μεσημέρι στην περιοχή του Λευκού Πύργου και μετά από μία βόλτα στο Θερμαϊκό θα επιστρέψουν στο σημείο εκκίνησης. Την ίδια ώρα στη στεριά θα γίνονται μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, θέατρο δρόμου, παραμυθοχώρα και face painting, ενώ όσοι φοβούνται να ανέβουν στα ιστιοφόρα θα μπορούν να κάνουν μια βόλτα στο Θερμαϊκό με καραβάκι.

Στις 6 το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Πάλας» θα απονεμηθούν κύπελλα και αναμνηστικά διπλώματα στους συμμετέχοντες, θα ακολουθήσει η αδελφοποίηση του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» Θεσσαλονίκης με το Σύλλογο «Memeder» Κωνσταντινούπολης και η βραδιά θα κλείσει με πάρτι και συναυλία με το συγκρότημα «Velvet».

Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στον ιστιοπλοϊκό αγώνα-βόλτα στο Θερμαϊκό θα πρέπει να δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή στα τηλέφωνα 2310 285 181, 2310 250 655 ή στην ιστοσελίδα www.almazoisthes.gr ή στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης facebook.com/groups/sailforpink.

Η εκστρατεία Sail for pink διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με προοπτική να καθιερωθεί και να πραγματοποιείται σε ετήσια βάση, ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου η πρόεδρος του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» Θεσσαλονίκης, Ελένη Ντελιοπούλου.

«Στο “Άλμα Ζωής” βιώσαμε όλες τον καρκίνο του μαστού, κάναμε τον αγώνα μας και βγήκαμε νικήτριες. Στις γυναίκες που προσβάλλονται από καρκίνο του μαστού θέλουμε να δώσουμε το μήνυμα ότι η ζωή δεν τελειώνει και ότι είμαστε έτοιμες να τις βοηθήσουμε. Ο καρκίνος μπορεί να συμβεί σε όλους μας ανεξάρτητα από την ηλικία. Το μικρότερο μέλος του Συλλόγου μας είναι 21 ετών. Με την εκστρατεία Sail for pink θέλουμε να μυήσουμε όλες τις γυναίκες να βάλουν την πρόληψη στη ζωή τους. Με την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση οραματιζόμαστε ένα αύριο με λιγότερος ή μηδενικούς καρκίνους», τόνισε η κ. Ντελιοπούλου.

Δύο στις τρεις γυναίκες που υποβάλλονται σε μαστεκτομή λόγω καρκίνου του μαστού σκέφτονται να κάνουν αποκατάσταση αλλά τελικά μόνο το 20% το κάνει, επισήμανε η πλαστική χειρουργός Γεωργία Βαδαρλή. Σύμφωνα με την ίδια η μαστεκτομή είναι μια ακρωτηριαστική επέμβαση που για την γυναίκα συνιστά απώλεια της έκφρασης της θηλυκότητάς της. «Η αποκατάσταση μαστού βοηθά στη βελτίωση της ψυχολογίας της γυναίκας και είναι επανορθωτική και όχι αισθητική επέμβαση», πρόσθεσε η κ. Βαδαρλή.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: