Για το “φλ-ΕΡΤ” των διορισμών και το μεγάλο φαγοπότι θα μιλήσει κανείς???

ert_nosignal-614x378

Βαρέθηκα να ακούω (κυρίως από άτομα που με απαξίωση δήλωναν ότι δεν βλεπουν τηλεόραση!) να μιλούν για “χούντα” ενώ μεγαλύτερη χούντα από τον διορισμό όλων εκείνων που “έτρωγαν” μέσα στο μαντρί της ΕΡΤ δεν υπήρχε! Και δεν κατάλαβα όταν κάποιος του δημοσίου (το οποίο χρόνια τώρα το βρίζαμε ΟΛΟΙ γιατί εδώ ζούμε) μένει στον δρόμο αντιδρά ΟΛΟ το σύμπαν ενώ για τους φουκαράδες του ιδιωτικού τομέα δεν νοιάζεται ΚΑΝΕΙΣ!!! ΑΥΤΟ είναι ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ!

Άκουγα χθες τους “μάχιμους” δημοσιογράφους της ΕΡΤ να μιλάνε και να υποστηρίζουν ότι “κλείνει η ελεύθερη φωνή”! Μας δουλεύουν? Μάλλον η ελεύθερη πρόσβαση του βολέματος θέλανε να πούνε διότι αυτό γινόταν χρόνια τώρα και το ξέρουμε ΟΛΟΙ. Όσοι έχουν βρεθεί εκεί σε interview για δουλειά ξέρουν τι εννοώ. Η πρώτη ερώτηση ήταν “ποιός σε έστειλε”!!!

Θα με πείτε μόνο η ΕΡΤ μας έφταιγε? Όχι βέβαια αλλά από κάπου έπρεπε να γίνει η αρχή. Δεν ανήκω στην ΝΔ που την ψήφισα μόνο μια φορά επί ημερών του Μιλτιάδη Έβερτ (ο οποίος ΟΝΤΩΣ είχε δώσει αγώνα για την ελεύθερη ραδιοφωνία) όμως οποιοσδήποτε έπαιρνε την χθεσινή απόφαση του Σαμαρά θα τον επικροτούσα!

ΠΟΥ στο διάολο ήταν η “ελεύθερη φωνή” της ΕΡΤ όταν πέρυσι τέτοια εποχή γινόταν χαμός έξω από την βουλή; Και άντε να δεχτώ ότι μέσα στα σκατά της είχε και κάποια όντως αξιόλογα ντοκιμαντέρ. ΤΙ να το κάνω όμως όταν η προβολή του και τα έξοδα παραγωγής του στοιχίζει στο δημόσιο χρυσάφι. ΝΑΙ, έχει όντως πλούσιο αρχείο η ΕΡΤ όμως το αξιοποιήσανε ποτέ? ΤΙ να το κάνω όταν υπάρχει μόνο online?

Κακά τα ψέματα και ας μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας: Η ΕΡΤ χρόνια λειτουργούσε ως όργανο της εκάστοτε κυβέρνησης για την προβολή ομως κυρίως για την απόκρυψη των σκανδάλων της (βλ. TV-Press) και αυτός ήταν ο ρόλος της τα τελευταία 30 και βάλε χρόνια. Διόριζαν άτομα χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια αλλά λόγω της κομματικής τους ταυτότητας (όπως παντού άλλωστε στον δημόσιο τομέα) και την πληρώναμε με νταβατζιλίκι μέσω της ΔΕΗ! Καλώς έκλεισε και μακάρι να αναγεννηθεί ξανά από το μηδέν με αξιολογικά κριτήρια.

Όσο για τα κόμματα που ήταν χθες το βράδυ εκεί για ψηφοθηρικούς λόγους μάλλον δεν έχουν καταλάβει γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε και καλό θα ήταν να θυμηθούμε τί έλεγε και ο ίδιος ο Τσίπρας για την ΕΡΤ όταν ήταν στο 4%! Όσο για την αγωνία του ΚΚΕ ρωτήστε όσους έμειναν στον δρόμο από τον 902….

Και για να μην ξεχνιόμαστε: Στο link ΕΔΩ μπορείτε να δείτε ΤΙ μισθοί έπεφταν μέσα στην ΕΡΤ! Τα συμπεράσματα δικά σας…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: