Κάτω τα χέρια από το ROUTE 88!!!

wpid-DSC_0262.JPG

H AEΠΙ στην οποία τα μαγαζιά πληρώνουν πνευματικά δικαιώματα (χωρίς να γνωρίζει κανείς που και σε ποιούς πάνε ακριβώς τα λεφτά) αποφάσισε με την βοήθεια της Ελληνικής Αστυνομίας να κλείσει κάποια μαγαζιά στην πόλη. Ανάμεσα σε αυτά είναι και το Route 88 το οποίο παίζει μουσική που δεν ανήκει στο ρεπερτόριο της AEΠΙ. Δεν ξέρω με τί κριτήριά κάνει εδώ στην Ελλάδα η ΑΕΠΙ την δουλειά της αλλά σίγουρα δεν την κάνουν σωστά διότι πολύ απλά δεν υπάρχουν και δεν ζητάνε καν playlist από τα μαγαζιά.

Για το θέμα, ο Γιώργος Μιχαλόπουλος έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook: 

Το θέμα έχει ως εξής:

Μεταδίδοντας μουσική στο μαγαζί σου, πρέπει να αποδίδεις δικαιώματα στους καλλιτέχνες των οποίων την μουσική παίζεις. Σωστό και θεμιτό αυτό, εφόσον γίνεται σωστά.

Στην Ελλάδα υπάρχει η ΑΕΠΙ, μια ιδιωτική εταιρία, μιά Α.Ε., η οποία σκανδαλωδώς έχει δικαιοδοτηθεί από το κράτος να εισπράττει αυτά τα χρήματα χωρίς κανείς να ξέρει αν αποδίδονται εκεί που πρέπει.. Και η ΑΕΠΙ με την συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας (μια και πρόκειται θεωρητικά για ΚΛΟΠΗ πνευματικής ιδιοκτησίας) μπορεί να πάρει αυτόφωρο τον ιδιοκτήτη ή υπεύθυνο του κάθε μαγαζιού.

Έτσι αναγκάζονται να πληρώνουν στην ΑΕΠΙ τα περίπτερα, τα κυλικεία, οτιδήποτε γενικά μεταδίδει μουσική (ανεξάρτητα αν οι καλλιτέχνες και τα τραγούδια ανήκουν στο ρεπερτόριο της ΑΕΠΙ). Νταβατζηλίκι δηλαδή..

Σαν Route 88, έχουμε πληρώσει για πνευματικά δικαιώματα στην Fairmusic, κάποια αντίστοιχη εταιρία, πολύ φτηνότερη, και μεταδίδουμε τραγούδια από το ρεπερτόριο της.

Αύριο Πέμπτη, 22/8, στην επιτροπή ποιότητας ζωής του Δήμου Θεσσαλονίκης συζητιέται η ανάκληση της άδειας μας, επειδή δήθεν κάποια στιγμή τον Απρίλιο ήρθε στο μαγαζί κάποιος εκπρόσωπος της ΑΕΠΙ με αστυνομικό και διαπίστωσε πως μεταδίδαμε κάτι απο το ρεπερτόριο τους. Χωρίς να μας κοινοποιηθεί δικογραφία, χωρίς να μας πουν ποιός και τι, χωρίς να έχει τελεσιδικήσει τίποτε, βάζουν την Ελληνική Αστυνομία μπροστά και τον Δήμο σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου, να αποφασίσει αν θα μας ανακαλέσει την άδεια ή όχι.. 

Εγώ δυστυχώς βρίσκομαι εκτός, το Route 88 θα εκπροσωπηθεί από τον δικηγόρο μας, Γιάννη Κωνσταντίνου, και δημοσιοποιώ το θέμα για όποιον θα ήθελε να το παρακολουθήσει από κοντά… Η συνεδρίαση αρχίζει στις 12..

ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ έχει κάνει ο Μπαξεβάνης στο κουτί της Πανδώρας: 
http://diama4.blogspot.gr/2012/04/blog-post_4318.html

http://www.olathessaloniki.com/2013/08/blog-post_2548.html

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: