Οι ταινίες της Finos Film ΔΩΡΕΑΝ στο YouTube

finos

Μεγάλωσαν γενιές και γενιές και αφού έκαναν ρεκόρ εισιτηρίων στον κινηματογράφο και τρέλαναν τα μηχανάκια τηλεθέασης στην τηλεόραση, τώρα, ακολουθώντας την τεχνολογία, έφτασε η στιγμή να κατακτήσουν και το Διαδίκτυο. Οι θρυλικές ταινίες της Finos Film εδώ και λίγες ημέρες έχουν αποκτήσει το δικό τους κανάλι στο YouTube, το οποίο αριθμεί περίπου 16.328 συνδρομητές, με αρκετούς από αυτούς να ανήκουν στην ομογένεια. Με έναν πολύ απλό τρόπο, με ένα απλό κλικ, έχουμε τη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου στην οθόνη του υπολογιστή χωρίς χρέωση και σε υψηλή ποιότητα εικόνας και ήχου. Ακόμη μαθαίνουμε όχι μόνο το είδος της ταινίας, τη διάρκεια και τους συντελεστές αλλά και χρήσιμες πληροφορίες, όπως τα εισιτήρια που έχει κόψει στη μεγάλη οθόνη. Από κάτω οι θεατές μπορούν να κάνουν το σχόλιό τους, με αρκετούς ομογενείς να ζητούν ήδη επίμονα να μπουν αγγλικοί και γαλλικοί υπότιτλοι προκειμένου να «προωθήσουν» με τον τρόπο τους τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο στην χώρα όπου ζουν.

Έτσι, πολλές από τις πιο δημοφιλείς ελληνικές ταινίες, με πρωταγωνιστές την Αλίκη Βουγιουκλάκη, την Τζένη Καρέζη, τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο, τον Θανάση Βέγγο, τη Ρένα Βλαχοπούλου, τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, τον Ντίνο Ηλιόπουλο, τον Δημήτρη Χορν και όλες αυτές τις ξεχωριστές προσωπικότητες που σημάδεψαν τις δεκαετίας ’50, ’60 και ’70 αναβιώνουν στο Διαδίκτυο που, κακά τα ψέματα, είναι πολύ πιο δυνατό από την τηλεόραση.

Ανάμεσα σε αυτές που έχουν ξεχωρίσει οι ιντερνετικοί θεατές μέχρι στιγμής είναι το «Μια Ελληνίδα στο χαρέμι» του Γιάννη Δαλιανίδη με περίπου 17.197 προβολές, το «Τζένη, Τζένη» με 16.051, ενώ υψηλές θέσεις στη λίστα με τα δημοφιλέστερα φιλμ καταλαμβάνουν το «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός» με τους Βασίλη Αυλωνίτη, Γεωργία Βασιλειάδου και Νίκο Ρίζο που έχει φτάσει στις 17.049, η «Χαρτοπαίχτρα» με πρωταγωνίστρια τη Ρένα Βλαχοπούλου με 14.149 και το «Ορατότης μηδέν» με τον Νίκο Κούρκουλο με 12.254.

Η κινηματογραφική εταιρεία Finos Film δημιουργήθηκε το 1942 από τον παραγωγό Φιλοποίμενα Φίνο και λειτούργησε μέχρι τον θάνατό του, το 1977. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τον θάνατο της συζύγου του, Τζέλλας, το 2010, η περιουσία του περιήλθε στους κληρονόμους του, Γιώργο Τσαγκαράκη, διευθυντή της Finos Film, και τα τρία ανίψια του Φίνου.

Τις πρώτες ημέρες που βγήκε το κανάλι πολλοί ηθοποιοί αναρωτήθηκαν τι γίνεται με τα δικαιώματά τους, καθώς για αρκετούς είναι κόποι μιας ζωής. Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Ρήγα Αξελό, γενικό γραμματέα του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης «Διόνυσος», μας είπε: «Δεν είναι πειρατεία. Έχουμε έρθει σε επαφή και οι δικηγόροι μας κάνουν αυτό το διάστημα συνεννοήσεις προκειμένου να υπογραφεί σύμβαση με τον οργανισμό συλλογικής διαχείρισης “Διόνυσος” ώστε οι ηθοποιοί να μη χάσουν τα δικαιώματά τους από αυτήν τη χρήση».

http://www.youtube.com/channel/UCLXGuOceizTc8daOIQnwTww

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: