Υπάρχει και η «άλλη» ΕΛΛΑΔΑ!

DSC_0568b

Ας είμαστε ειλικρινείς και να παραδεχτούμε ότι η χώρα μας δεν βρίσκεται στα καλύτερα της τα τελευταία χρόνια και το χειρότερο απ’ όλα είναι πως – άμεσα ή έμμεσα – έχουμε βάλει όλη το χεράκι μας προς αυτή την κατεύθυνση. Άλλοι ως πρωταγωνιστές και οι υπόλοιποι με την ανοχή μας: Ανοχή απέναντι στην βία, στον φανατισμό και στην λεηλασία που γινόταν όλα αυτά τα χρόνια από «πρασινοφρουρούς» και «golden boys» εις βάρος του κοινού συμφέροντος. Ανοχή απέναντι στα άκρα και τον φασισμό που «εκμεταλλεύονται» το κενό και την αδιαφορία της πολιτείας για να «νομιμοποιήσουν» την βία και την εγκληματικότητα στην χώρα μας. Δείξαμε ανοχή στους υμνητές κάθε είδους φασισμού που προσβάλουν και να αλλοιώσουν την ιστορία και τον πολιτισμό μας.

Δεν μπορεί να είναι ΑΥΤΗ η Ελλάδα και πραγματικά είναι αδιανόητο να έχουμε φτάσει σε αυτή την κατάντια διότι είτε μας αρέσει είτε όχι ζούμε σε μια βίαιη κοινωνία που έχει μάθει στα παιδιά της να τα χωρίζει σε αντίπαλα στρατόπεδα. Και δεν εννοώ μόνο τις κομματικές νεολαίες αλλά και τους οργανωμένους «φίλαθλους» που μεγάλη μερίδα από αυτούς πάνε στα γήπεδα για να ανοίξουν κεφάλια. Τις έχουμε δει όλοι αυτές τις εικόνες και θα τις βλέπουμε δυστυχώς και στο μέλλον. Και μπορεί να περηφανευόμαστε ότι είμαστε η χώρα που γέννησε την Δημοκρατία και τους Ολυμπιακούς αγώνες όμως κουβαλάμε την βία στα γήπεδα αψηφώντας το γεγονός ότι στην αρχαία Ελλάδα σε περίοδο Ολυμπιακών αγώνων σταματούσε ο πόλεμος. Στο φινάλε λίγη σημασία έχει πλέον το γέννησε αυτή η χώρα αφού από όλα τις τα αγαθά ελάχιστα έχουμε υιοθετήσει.

Δεν μπορεί να είναι ΑΥΤΗ η Ελλάδα που έτσι απλά κάποιος βγάζει μαχαίρι και σκοτώνει έναν νέο άνθρωπο επειδή έχει άλλη πολιτική αντίληψη ή να καίς κάποιον ζωντανό επειδή ήταν στην δουλειά του και δεν έκανε απεργία. Και κανείς δεν φρόντισε να μας προστατέψει από αυτά τα γεγονότα και η ανοχή μας τα συντηρούσε μέχρι σήμερα.

DSC_0895b

Υπάρχει όμως και μια ΑΛΛΗ Ελλάδα που φροντίζει ακόμα να κρατάει τις παραδόσεις και την ταυτότητά της. Είναι η Ελλάδα για την οποία μας είχαν διδάξει όλους εμάς που μεγαλώσαμε στο εξωτερικό. Μια Ελλάδα αγνή και καθαρή όπως την είχαν αφήσει οι γονείς μας όταν στα νιάτα τους είχαν ξενιτευτεί και την βρήκαν αγνώριστη όταν επέστρεψαν στα γεράματά τους. Όταν με ρωτάνε ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στους Έλληνες του εξωτερικού με τους Έλληνες στην Ελλάδα τους απαντώ ότι έξω μπορείς να μιλάς για την ιστορία και τις ομορφιές της χώρας σου χωρίς να σε πούνε φασίστα! Υπάρχει η άλλη Ελλάδα που είναι κτισμένη πάνω στις ψυχές των Ελλήνων και έχουν μάθει να κρατούν ακόμα τα ήθη, τα έθιμα, τις γεύσεις και τις μυρωδιές της παράδοσής μας.

Υπάρχει η άλλη Ελλάδα και πρέπει να την βρούμε ξανά διότι σήμερα την έχουμε περισσότερο ανάγκη από ποτέ…

Y.Γ.: Δείτε το παρακάτω video γυρισμένο από  Έλληνες του εξωτερικό που μιλούν για την Ελλάδα. Αξίζει πραγματικά να το δείτε….

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: