SAVE THE DATE: 8 Νοεμβρίου ο Μπίγαλης επιστρέφει στο Eightball

bigalice

Μετά την τεράστια επιτυχία που είχε το live του Κώστα Μπίγαλη την περασμένη Παρασκευή στο Eightball, ο δημοφιλής καλλιτέχνης θα επιστρέψει ξανά “στον τόπο του εγκλήματος” για να φέρει τα πάνω-κάτω. Την παραπάνω είδηση την αποκάλυψε ο ίδιος ο Κώστας Μπίγαλης σε ραδιοφωνική συνέντευξη που έδωσε στον Λουκά Χριστοδουλίδη στην εκπομπή «GOSSIPCUP» στο Εύρυθμο 107,9 όπου μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το Eightball που τον καλεί για δεύτερη φορά.

Θεωρώ δεδομένο ότι όσοι βρέθηκαν στο Eightball την τελευταία φορά θα είναι εκεί και την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου για να ζήσουμε ξανά αξέχαστες στιγμές διασκέδασης. Save the date και ραντεβού στα Λαδάδικα….

(Διαβάστε παρακάτω την σχετική ραδιοφωνική συνέντευξη του Μπίγαλη)

 

Σε ποια φάση της ζωής σου σε βρίσκουμε αυτό τον καιρό;

«Κάνω μεμονωμένες εμφανίσεις το διάστημα αυτό σε διάφορους χώρους όπου με καλούν. Την Παρασκευή, μάλιστα, που μας πέρασε ήμουνα Θεσσαλονίκη σε ένα πολύ ωραίο κλάμπ και πραγματικά ήταν μια από τις καλύτερες εμφανίσεις από πλευράς κόσμου και ατμόσφαιρας που έχω κάνει ποτέ. Αρκεί να σας πω ότι πέρασαν από το μαγαζί γύρω στα χίλια άτομα και έμειναν και 700 άλλοι άνθρωποι απ’ έξω από το μαγαζί γιατί δεν μπόρεσαν να μπουν. Για αυτό το λόγο η επιχείρηση με ξαναφώναξε και θα είμαι ξανά εκεί για εμφάνιση στις 8 Νοεμβρίου. Αλλά και πριν τις 8 Νοεμβρίου έχω και άλλες διάφορες μεμονωμένες εμφανίσεις στην Πάτρα, στην Αθήνα. Όπου με καλούνε πηγαίνω και παίζω γιατί τώρα δισκογραφία πλέον δεν υπάρχει, ως γνωστόν. Πριν από την κρίση η δισκογραφία είχε τελειώσει δυστυχώς λόγω της πειρατείας. Γι αυτό τον λόγο δεν έχει ούτε και οικονομικό ενδιαφέρον πλέον διότι δεν πουλάει τίποτα απ’ την στιγμή κατά την οποία η πειρατεία έχει καταστρέψει την δισκογραφία και δεν πουλάει κανείς πλέον διότι οτιδήποτε θελήσει κάποιος το βρίσκει στο ίντερνετ. Στην Ελλάδα, όπως ξέρετε, δεν υπήρχε προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας πριν από την κρίση. Φαντάσου τώρα τι γίνεται λόγω έλλειψης οικονομικού ενδιαφέροντος αλλά επειδή πνευματικά δικαιώματα δεν υπάρχουν πια οπότε απλά κάνω κάποιες εμφανίσεις».

Σε ενοχλεί εσένα προσωπικά Κώστα μου το γεγονός ότι «η δισκογραφία πλέον έχει τελειώσει λόγω πειρατείας», σύμφωνα με τα λεγόμενά σου;

«Εντάξει όταν ακόμα μπορείς να δώσεις πράγματα και δεν υπάρχει τίποτα να κάνεις λόγω του ότι το επάγγελμα έχει πια καταστραφεί φυσικά είναι ενοχλητικό. Αλλά, εντάξει, επειδή εγώ είμαι εκ φύσεως δημιουργικός και προσπαθώ να βρω εναλλακτικές λύσεις, δεν κάθομαι να κλαίω την μοίρα μου».

Αναφέρθηκες σε εναλλακτικές λύσεις ελέω οικονομικής κρίσης. Όπως για παράδειγμα;

«Έχω ήδη κάνει κάποιο άνοιγμα με κάποια αγγλόφωνα τραγούδια που κινούνται στον χώρο της σύγχρονης country μουσικής και έχω ήδη κάποια συνεργασία με ένα παραγωγό στην Αμερική. Προσπαθώ να δώσω τραγούδια με σε καλλιτέχνες αυτού του είδους, της σύγχρονης country μουσικής. Δηλαδή, έχω προς τα εκεί πλέον κάνει ένα άνοιγμα για να μπορέσω να είμαι δημιουργικός. Μ’ αρέσει πάρα πολύ αυτό το είδος μουσικής και έχει και οικονομικό ενδιαφέρον. Πιστεύω ότι εάν κάποιος ασχοληθεί με το συγκεκριμένο είδος μουσικής(το contemporary country music) θα έχει και κάποιες πιθανότητες αν σου πάρουνε κομμάτια να βγάλεις και κάποια χρήματα, όχι για να βγάλεις λεφτά αλλά απλά για να μπορείς να επιβιώσεις».

Ποιο το δικό σου σύνθημα για τις μέρες που βιώνουμε;

«Αλληλεγγύη. Είναι το σύνθημα της εποχής. Οι άνθρωποι δεν πρέπει να κλείνονται στον εαυτό τους και να ακολουθούν ατομικές πορείες και ανταγωνιστικές. Πρέπει να είναι όλοι μαζί και να βοηθάει ο ένας τον άλλο διότι τα βλέπουμε τώρα αυτά που συμβαίνουνε και στην Ελλάδα και στην Κύπρο που έχουμε κρίση και έχουμε και τους δανειστές οι οποίοι έχουν βάλει το χέρι στην τσέπη μας και τα παίρνουνε από τους λαούς, χωρίς οι λαοί να φταίνε. Φταίνε οι συγκεκριμένοι άνθρωποι που έγιναν αυτά τα πράγματα. Θα πρέπει αυτές οι καταστάσεις να μας κάνουμε, εμάς τους απλούς ανθρώπους, να είμαστε πιο κοντά, να δείχνουμε αλληλεγγύη και να βοηθάμε ο ένας τον άλλο μέχρι να περάσει αυτή η λαίλαπα».

Ποια η γνώμη σου για τα διάφορα talentshows; Βοηθάνε τέτοιου είδους εκπομπές για περισσότερη αναγνώριση κάποιων ταλέντων ή τα θεωρείς ως χάσιμο χρόνου;

«Εν αντιθέσει με το εξωτερικό, εκτός Ελλάδας, γίνεται σοβαρή και πολύ σωστή δουλειά σε τέτοιου είδους σόου. Στον Ελληνικό χώρο δεν υπάρχουνε αυτά τα πράγματα. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν ασχοληθεί καθόλου με αυτά τα talent shows γιατί απ’ ότι πιστεύω δεν είναι δυνατόν να προκύψει κάτι αξιοκρατικό και καλό, ας πούμε, γιατί αυτά τα πράγματα, αυτά τα δήθεν talent shows στην Ελλάδα γίνονται για να βγάλουνε χρήματα κάποια κανάλια τηλεοπτικά. Έτσι κι αλλιώς τα συμβόλαια και τα βραβεία τα οποία δίδονται είναι για γέλια γιατί αφού δεν υπάρχει δισκογραφία τι υπάρχει να βραβεύσεις δηλαδή; Εδώ μιλάμε δηλαδή ότι η Ελληνική βιομηχανία, η μουσική στην Ελλάδα δεν υπάρχει πλέον οπότε πιστεύω αυτά τα talent shows, ας πούμε, όπως και να λέγονται στην Ελλάδα, έστω και αν χρησιμοποιούνε τα ονόματα των αντίστοιχων ξένων talent show δεν είναι σοβαρά διότι γενικώς ο τρόπος που γίνονται είναι τις περισσότερες φορές για γέλια και δεν νομίζω ότι κάποιο παιδί που θέλει και έχει κάποιο ταλέντο και θέλει να ξεκινήσει την πορεία του στο τραγούδι ότι θα έχει κάποια ευκαιρία από εκεί. Το θεωρώ πάρα πολύ δύσκολο αυτό. Εγώ μερικές φορές τα λυπάμαι αυτά τα παιδιά».

Σου έχει γίνει κάποια πρόταση μήπως για να συμμετάσχεις στην κριτική επιτροπή κάποιου talentshow;

«Όχι δεν μου έχει γίνει κάποια πρόταση και δεν νομίζω να ότι θα μου γίνει γιατί ξέρουνε τον χαρακτήρα μου, ξέρουνε ότι για να μπω σε μια τέτοια ιστορία πρέπει να είναι πολύ σοβαρή, πρέπει να έχω κάποιες εγγυήσεις και αυτές οι εγγυήσεις με τον τρόπο που γίνονται αυτά δεν μπορούνε να μου τις δώσουνε εμένα και γι αυτό τον λόγο δεν πρόκειται να με καλέσει κανείς. Αυτό στο εγγυώμαι. Δεν πρόκειται να με καλέσει κανείς. Κοίταξε, και να καλέσουνε δεν πρόκειται να πάω. Κάτω από τις συνθήκες που ξέρω ότι γίνονται αυτά τα πράγματα και λαμβάνοντας υπόψη κάποια άτομα τα οποία φωνάζουνε, ας πούμε, για να κρίνουνε νέα παιδιά δεν υπάρχει περίπτωση. Αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο εάν ενέκρινα τους υπόλοιπους, δηλαδή ποιοι θα είναι αυτοί οι άλλοι εκτός από μένα, η επιτροπή, και να γινότανε από κρατικό φορέα. Όχι από ιδιωτικά κανάλια. Από ιδιωτικά κανάλια το αποκλείω. Δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να πάρω μέρος σε κάτι τέτοιο το τονίζω. Μόνο από κρατικό φορέα και εφόσον εγκρίνω την σύνθεση της επιτροπής και βεβαιωθώ ότι πρόκειται για πολύ σοβαρή και αξιοκρατική διαδικασία.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: