Η φτώχεια θέλει καλοπέραση & καλοκαίρι

Φάγαμε την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου και το καλοκαίρι είναι ακόμα εδώ! Αυτό δεν πρέπει να έχει γίνει ξανά. Όμως θα ήθελα πολύ να κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερο γιατί κακά τα ψέματα δεν είμαστε ακόμα για να πληρώνουμε πετρέλαιο! Παρόλα αυτά χαίρομαι που βλέπω κόσμο στην παραλία να απολαμβάνουν τον καφέ τους αφού ο καλός καιρός όπως είπαμε ανεβάζει την διάθεση. Οι «δικοί μας» πάλι την έκαναν σήμερα για σουβλάκια στον Άγιο Πρόδρομο όπου έχουν το καθιερωμένο τους πικ-νικ και θα γυρίσουν το απόγευμα κομμάτια. Δεν μπόρεσα να ακολουθήσω δυστυχώς γιατί πάλι πρωί γύρισα στο σπίτι. (Κακές συνήθειες…)!

Μπορεί να υπάρχει η κρίση στην αγορά άλλα τουλάχιστον τα παρασκευοσαββατοκύριασα έχει κίνηση στα μαγαζιά. Και δεν μπορώ να ακούω σχόλια από κάποιους έξυπνους του τύπου «Ποια κρίση βρε??? Όλοι έξω είναι και διασκεδάζουν»!

Ναι, ρε διασκεδάζουν και είναι έξω! Ένα Σαββατόβραδο! Κι εκείνο το κάνουν για να ξεσκάσουν διότι εμείς εδώ στην Ελλάδα το ξενύχτι το έχουμε συνδυάσει με την ελευθερία μας! Γι’ αυτό υπάρχει η ανάγκη για έξοδο. Αν περνούσαμε καλά θα μέναμε στα σπίτια μας και θα βγαίναμε μόνο για να μας δουν οι άλλοι! Γιατί νομίζετε όλοι εμείς που έχουμε μεγαλώσει στο εξωτερικό νοσταλγούσαμε την πατρίδα??? Θα σας πω εγώ γιατί… Γιατί ερχόμασταν εδώ τα καλοκαίρια με άδεια, ξημερώναμε διασκεδάζοντας μέχρι το πρωί και ξεχνούσαμε τι πάει να πει ωράριο! Νοσταλγούσαμε την ελευθερία μας και ποιος νέος δεν θέλει να νιώθει ελεύθερος??? Οπότε μην έχετε την εντύπωση την επόμενη φορά που θα δείτε Σάββατο βράδυ μποτιλιαρισμένη την Τσιμισκή ότι κάνουν παρέλαση οι εκατομμυριούχοι του Τζόκερ! Όχι! Εσύ κι εγώ είμαστε που βγήκαμε για ένα ποτό για να περάσουμε λίγες ώρες ευχάριστα και ελεύθερα γιατί από Δευτέρα θα ξημερώσει η καθημερινότητα που έχει γίνει αβέβαιη.

Δεν είναι η κρίση ούτε τα λεφτά. Η Θεσσαλονίκη ανέκαθεν ήταν η μεγάλη φτωχομάνα! Πλούσιοι δεν ήμασταν ποτέ και την έξοδο δεν την ταυτίζαμε ποτέ με το οικονομικό στάτους κανενός! Απλά μας πιάνει λίγο ο τσαμπουκάς ως έλληνες: Μπορεί να μας πάρουν τα λεφτά, να μας πάρουν τις δουλειές, μπορεί να μην έχουμε την βιομηχανία που έχει η Γερμανία όμως μάγκες μου Ευρωπαίοι, όσο έχουμε θάλασσα, ντομάτα, ελιά και αυτόν τον ελληνικό λεβέντη ήλιο να μας συμπαραστέκεται μέχρι τώρα τον Οκτώβριο, εμείς θα ζούμε και θα απολαμβάνουμε την ελευθερία μας. Καθίστε εσείς στα πλούτη κάτω από τον γκρίζο ουρανό σας και αφήστε με εμένα εδώ να σας γράφω από την παραλία της Θεσσαλονίκης πίνοντας τον καφέ μου κάτω από τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ήλιο…

Φιλάκια suckerrrrrs!!!

😛

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: