ΝΤΡΟΠΗ! “Βάφτισαν” τα Σκόπια ως “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” στο νέο βιβλίο της Γ’ Λυκείου

vardaska1

Θυμάστε το βιβλίου ιστορίας της 6ης Δημοτικού όπου η Ρε-pussy σε μια προσπάθειά της πήγε να αλλοιώσει την ελληνική ιστορία μιλώντας για τον «συνωστισμό» που είχε γίνει στην καταστροφή της Σμύρνης? Ευτυχώς κάποιες φωνές τότε εντός και εκτός κοινοβουλίου είχαν αντιδράσει έντονα και ανάγκασαν την τότε ηγεσία του Υπουργείου Παιδεία να το αποσύρει. Μάλιστα ο λαός μας είχε ενοχληθεί τόσο πολύ με εκείνο το θέμα που φρόντισε στις εκλογές του 2007 να αφήσει εκτός Βουλής την τότε Υπουργό Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου-Κουτσίκου και όλους όσους είχαν υπερασπιστεί εκείνο το άθλιο βιβλίο της 6ης Δημοτικού.

Φέτος εν έτη 2013 κι ενώ ο λαός μας είναι επιβαρυμένος με τα δικά του καθημερινά προβλήματα αντιμετωπίζοντας την οικονομική κρίση, η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά (εκείνος που υποτίθεται ότι είχε ρίξει το 1993 την κυβέρνηση Μητσοτάκη λόγω του ονόματος της Μακεδονίας) μοίρασε στους μαθητές της Γ’ Λυκείου το νέο βιβλίο ιστορίας όπου τα Σκόπια αναφέρονται ως «Μακεδονία».

Η αναφορά αυτή γίνεται πάνω σε έναν χάρτη (σελ. 130) όπου απεικονίζει την πολιτική δομή της Ευρώπης από τους κατακτητές της την περίοδο 1935-1945. Προφανώς η ηγεσία του υπουργείου παιδείας και ο κύριος Αρβανιτόπουλος (κατά τ’ άλλα καθηγητής Διεθνών σχέσεων και πρώην Διευθυντής του Ιδρύματος Κ. Καραμανλή, εκείνου που είχε «δακρύσει» για την Μακεδονία) αγνοεί ότι η επίσημη ονομασία των τότε φιλοχιτλερικών Σκοπιανών ήταν «Vardaska» όπως αναφερόταν μέχρι το 1944 και στα γραμματόσημά τους.

vardaska2

Και η ερώτησή μου είναι «γιατί γίνονται όλα αυτά»?

Πώς είναι δυνατόν να μπορούμε ως χώρα να επιχειρηματολογούμε απέναντι σε εκείνους που έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια ως «Μακεδονία» όταν πλέον κι εμείς το επισημοποιούμε στην ιστορία που διδάσκουμε στα παιδιά μας?

Ποιοι είναι εκείνοι που μέσα στην χώρα μας επιβάλλουν τέτοιες επίσημες ιστορικές αλλοιώσεις και σε τι αποσκοπούν?

Τελικά πόσοι ρουφιάνοι του Σόρος ζούνε και βρίσκονται αμειβόμενοι από την χώρα μας σε θέσεις κλειδιά?

Γιατί δεν αντιδρούν έστω οι βουλευτές την Μακεδονίας?

Τι απέγινε κύριε Σαμαρά η ευαισθησία σας για το όνομα της Μακεδονίας?

Ξέρω ότι δεν θα πάρω ποτέ μια επίσημη απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις. Όμως από την άλλη ξέρω ότι Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ και ότι το όνομα και η ιστορία μας είναι βαθιά χαραγμένη στην ψυχή του Έλληνα. Και ο Έλληνας έχει μάθει να τιμωρεί πάνω σε τέτοια ευαίσθητα θέματα.

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!

Y.Γ.: Μήπως τελικά ο Εθνάρχης δάκρυσε επειδή γνώριζε την δρομολόγηση του ονόματος???

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: