6 ΧΡΟΝΙΑ IMAGINE 89,7 με επετειακή εκπομπή του Γιάννη Σερβετά απόψε στις 9!!!

imagehome

28η Οκτωβρίου σήμερα και ο αγαπημένος μας σταθμός Imagine 89,7 κλείνει τα 6 χρόνια λειτουργίας του. Με αφορμή αυτής της επετείου ο Γιάννης Σερβετάς θα κάνει απόψε στις 9 το βράδυ την καθιερωμένη βραδινή εκπομπή του η οποία είναι άγνωστο μέχρι πότε θα τραβήξει.

Συντονιστείτε λοιπόν σήμερα όλοι στον Imagine και είναι βέβαιο ότι θα θυμηθούμε πολλά από τις αστείες ιστορίες που γίνανε μέσα στα τελευταία χρόνια.

Από την μεριά μου και εκ μέρους όλης της Imaginoπαρέας να ευχηθώ στα παιδιά του Imagine ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και σας παραθέτω παρακάτω ένα άρθρο που είχα γράψει πέρυσι για τον Imagine 89,7…

1 copy

“Έχουν περάσει κιόλας πέντε χρόνια από τότε που ο πιο αγαπημένος μας σταθμός βγήκε για πρώτη φορά στον αέρα. Ήταν η 28η Οκτωβρίου του 2007! Η πόλη ήταν γεμάτη εδώ και μέρες με την περιβόητη αφίσα του Imagine όπου απεικόνιζε πάνω τον Αντώνη Κανάκη ως John Lennon και τον Γιάννη Σερβετά ως Yoko Ono. Ήταν όμως μήνες πριν κοινό μυστικό ότι η τρελοπαρέα από την Θεσσαλονίκη θα άνοιγαν δικό τους ραδιοφωνικό σταθμό απλά δεν γνωρίζαμε το πότε. Επί ένα εξάμηνο ο σταθμός πριν βγει επίσημα στον αέρα έπαιζε μόνο μουσική χωρίς διαφημίσεις και χωρίς κανένα σχόλιο. Μέχρι την 28η Οκτωβρίου του 2007 όπου ο Imagine βγήκε επίσημα στον αέρα με πρώτο τραγούδι το Mr. Brightside από τους Killers και από τότε άρχισε ένα μουσικό ταξίδι που δεν έχει τελειωμό.

Κατά την γνώμη μου η μεγαλύτερη επιτυχία του Imagine ήταν στο να συμβάλλει να επιστρέψει πάλι κόσμος που είχε να ακούσει ραδιόφωνο από την εποχή των ραδιοπειρατών. Προσωπικά είχα χρόνια να ακούσω ραδιόφωνο δείχνοντας έτσι την δυσαρέσκειά μου στο καθεστώς των playlist και της εμποροποίηση του από άσχετους με την μουσική παραγωγούς. Ο Imagine δεν το είχε αυτό.

Καταρχήν είχε το κλίμα της παρέας από το πρωί με τις εκπομπές του Βασίλη «Blue» Σωτηρίου. Χαιρόσουνα να ξυπνάς πρωί με τις μουσικές επιλογές του που ήταν κυρίως blues (και όταν λέμε Blues εννοούμε Blues και όχι τα SLOW κομμάτια) μαζί με την Αλεξάνδρα Νικολαΐδου που μας έφτιαχνα την διάθεση μέχρι τις 10 το πρωί από όπου μετά έπαιρνε την σκυτάλη ο Γιάννης Σερβετάς μαζί με τον Βασίλη Δέλιο. Σταθερά στην 1 το μεσημέρι μέχρι τις 3 ο Στάθης Παναγιωτόπουλος και από εκεί και μετά μέχρι τις 5 η εκπομπή του Αντώνη Κανάκη με το μπαλέτο του όπου μαζί με Κιούση, Σκύλο και Σερβετά μας πεθαίνανε στο γέλιο και κάνανε σε καθημερινή βάση τηλεφωνικές φάρσες. Μιλάμε κλαίγαμε από το γέλιο!!!!

Από την τότε νέα συχνότητα του Imagine γνωρίσαμε για πρώτη φορά και τον Χρήστο Μητρέντση ο οποίος για μένα έχει την καλύτερη μουσική εκπομπή σε όλη την πόλη. Άριστος γνώστης της μουσικής μας έχει ξαφνιάσει με τις πολύ καλές μουσικές επιλογές του και μας ενημερώνει για τις νέες κυκλοφορίες των αγαπημένων μας καλλιτεχνών. Από της 8 με 10 μας κρατούσε τότε συντροφιά η Ευγενία Σαμαρά μαζί με την Αλεξάνδρα Κοσμά οπού οι αφιερώσεις έπεφταν σύννεφο! Ότι καλύτερο για να χαλαρώνεις τα απογεύματα.

Και τα βράδια όταν δεν είχε εκπομπές ο Πετρίδης, όλη η πόλη γινόταν μια παρέα με τις βραδινές εκπομπές του Αντώνη Κανάκη οι οποίες μας ταξίδευαν και μας έχουν λείψει πολύ! Τις Πέμπτες τα βράδια συνήθως είχε εκπομπή ο Παναγιωτόπουλος με country ήχους και όχι μόνο.

O Imagine 89,7 ήταν και η αφορμή να βρεθεί μια από τις πιο δυνατές παρέες στην Θεσσαλονίκη. Άτομα που δεν γνωριζόμασταν μεταξύ μας και δεν είχε ο ένας ιδέα για την ύπαρξη του άλλου. Απλά επικοινωνούσαμε άθελά μας διαμέσου του σταθμού με τα emails που στέλναμε στις εκπομπές και τότε στις αρχές ήμασταν ακόμα λίγοι ώσπου μια μέρα αποφασίσαμε να βγούμε έξω να γνωριστούμε και από τότε έχουμε γίνει αχώριστοι σαν μια οικογένεια, σαν μια γροθιά! Όσο κουφό και να ακούγεται, έχουμε περάσει μαζί χαρές, λύπες, γάμους, σούρες και πάντα ο ένας βρίσκεται εκεί για τον άλλον.

Όταν κάποιος με ρωτάει “ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η IMAGINOΠΑΡΕΑ”, για να του δώσω να καταλάβει του διηγούμαι την περίπτωση της Άννας Harley η οποία έπρεπε μέσα σε 24 ώρες να μετακομίσει σε άλλο διαμέρισμα. Χάρη στην επέμβαση του Σερβετά και του Βασίλη Δέλιου ενημερώθηκε στον αέρα όλη η imaginοπαρέα και μέσα σε χρόνο dt βρεθήκαν στο σπίτι της Άννας και το άγχος της μετακόμισης εξελίχτηκε σε ένα μεγάλο πάρτι που θα το θυμούνται όλοι τους για πάντα.

Πραγματικά, όπως έγραψε και ο Χάντζη κάτω από ένα status μου πριν λίγη ώρα, δεν ξέρεις τι να πρωτοθυμηθείς σε αυτά τα 5 χρόνια! Ζήσαμε μεγάλες στιγμές και τις ζούμε ακόμα και σήμερα σε καθημερινή βάση. Αυτό που για πολλούς είναι απλά ένας σταθμός, για εμάς την ιματζινοπαρέα είναι κομμάτι της ζωής και της καθημερινότητάς μας.

Υπό αυτή την έννοια: ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΧΙΛΙΑΣΟΥΜΕ!!!

Με αγάπη (πάντα ο δικός σας)

Γιάννης KlainMain

Υ.Γ.: Ευχαριστώ όλα τα παιδιά του Imagine και τις ιματζινοπαρέας για τις όμορφες στιγμές και ιδιαίτερα τον «By Manos» που για τις ανάγκες ΑΥΤΟΥ του άρθρου έκανε και την φωτογραφία…

Υ.Γ.2: Το Beggin τελικά ποιός το τραγουδάει????? 😉

Υ.Γ.3: Ακούστε παρακάτω μια από τις καλύτερες φάρσες που γίναν ποτέ στον Imagine 89,7!”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: