Τί συνδέει τον Πασχάλη με τους ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ?

pasxalis

Όπως κάθε χρόνο όταν κάνει πρεμιέρα το ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ μας εκπλήσσουν κάθε ευχάριστα με το σήμα της εκπομπής. Ειδικά φέτος για την 7η σεζόν κάνανε την υπέρβαση να μην πρωταγωνιστήσουν οι ίδιοι αλλά οι φίλοι της εκπομπής. Το μόνο που δεν έχει αλλάξει από το 2007 μέχρι σήμερα είναι το παλιό τραγούδι των Rubbets “Sugar Baby Love” που ήταν η μοναδική τους επιτυχία το 1974 που είχε φτάσει το Νο.1 σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, την Γερμανία, την Ελβετία, την Ολλανδία, την Αυστρία, το Βέλγιο και την Αυστραλία ενώ στην Ν.Αφρική έφτασε μέχρι την 2η θέση των charts.

Το «Sugar Baby Love» το είχαν γράψει τότε ο Wayne Bickerton μαζί με τον Tony Waddington που υπήρξαν πρώην μέλη στο συγκρότημα του Pete Best (ντράμμερ των Beatles που αντικαταστήθηκε από τον Ringo Starr). Αρχικά το είχαν γράψει για τους Showaddywaddy με σκοπό να πάει στην Eurovision όμως το συγκρότημα απέρριψε το τραγούδι τους. Έτσι το έδωσαν στους μουσικούς που είχαν ηχογραφήσει το αρχικό demo από εκείνους προέκυψαν οι Rubbets.

Εκείνη την εποχή ο Πασχάλης βρισκόταν στην Δυτική Γερμανία σε μια προσπάθεια να κάνει διεθνή καριέρα ηχογραφώντας πολλά 45άρια (κάπου έχω ακόμα το «Oh Maria») στην Ελληνική αλλά και στην γερμανική γλώσσα. Το 1976 επιστρέφει δισκογραφικά στην Ελλάδα με τον δίσκο «Γλυκιά ζωή» με τραγούδια που είχαν και την δική του υπογραφεί αλλά και με κάποιες διασκευές. Μέσα σ’ αυτές ήταν και το «Sugar Baby Love» με τον ελληνικό τίτλο «Ήταν Άνοιξη» σε στοίχους της Σέβη Τηλιακού.

Πάντως για εμάς τους παλιούς είναι ευχάριστο που μια εκπομπή όπως το ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ μας θύμισε ξανά μια ξεχασμένη επιτυχία από τα παλιά και έγινε αφορμή να την αγαπήσουν και οι νέοι. Γιατί τα oldies θα παραμένουν για πάντα goldies…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: