Προκαλείς έτσι το γιο σου???

katharistriaglom-thumb-large

Αναδημοσιεύω άρθρο της Στέλλας Αλαφούζου έτσι ακριβώς όπως διάβασα στο protagon.gr γιατί πιστεύω ότι είναι το μοναδικό που θέτει το θέμα στην σωστή του βάση. Άλλωστε κανένας αστυνομικός δεν πήγε να χτυπήσει καμμία καθαρίστρια και δημιουργήθηκε ένα θέμα από το τίποτα. 

Παρακολουθώ το γνωστό video με τη διαμαρτυρόμενη καθαρίστρια έξω από το υπουργείο Οικονομικών, που βρήκε ένα γκλοπ και αρνείται να το δώσει στον αστυνομικό λέγοντάς του «χτυπάς μ’ αυτό τη μάνα σου;». Η γυναίκα αυτή για την τηλεόραση είναι η ηρωίδα των ημερών… όμως για λάθος λόγους. Μπορώ πολύ εύκολα να τη θαυμάσω για τον αγώνα να μεγαλώσει μόνη τα δυο παιδιά της, μπορώ πολύ εύκολα να την καταλάβω και της δίνω κάθε δίκιο που αντιδρά στο ενδεχόμενο της απόλυσης. Όμως στη λογική μου η συμπεριφορά της είναι λάθος. Και είναι δυο φορές λάθος ο ενθουσιασμός των εκπομπών μαζί της, ειδικά όταν εστιάζουν στη «μαγκιά» να αρπάξει το γκλοπ και λιγότερο στο γιατί αυτή η γυναίκα διαμαρτύρεται.

Αν αντί του γκλοπ ήταν κάτι περισσότερο επικίνδυνο, ας πούμε ένα όπλο…θα λέγαμε τα ίδια; Με πόση ευκολία βάζουμε απέναντι δύο κοινωνικές ομάδες που στην πραγματικότητα είναι μία και τίποτα δεν έχουν να χωρίσουν (καθαρίστριες και αστυνομικοί συμπιέζονται εξίσου από την κρίση). Ξεχνάμε ότι στο Αστυνομικό Σώμα προσφεύγουν σήμερα πολλοί νέοι λόγω της ανεργίας, νέοι που δεν είναι καθόλου στο στερεότυπο του «μπάτσου».

Ο αστυνομικός εν προκειμένω έκανε το καθήκον του ζητώντας ευγενικά απ’ όσο βλέπω το γκλοπ, η πρόκληση της διαμαρτυρόμενης «ας έρθει να το πάρει» σε ποιο ακριβώς καθήκον απαντά; Εντάξει, τον δε χαρακτηρισμό «κωλόπαιδα», τον καταλαβαίνω… σε κάθε μάνα κάποια στιγμή ξεφεύγει να πει «κωλόπαιδο» το παιδί της. Σωστά;

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: