Η επιστροφή του George Michael με το Symphonica

paris opera house

Αν και έχει ελάχιστη επαφή με την γλώσσα μας, τον George Michael τον βλέπαμε πάντα σαν δικό μας παιδί και αυτό λόγω της ελληνοκυπριακής καταγωγής του. Και μπορεί πολλοί να πιστεύουν ότι τελευταία φορά που επισκέφτηκε ο George Michael την χώρα μας ήταν στην συναυλία που έδωσε το 2007 στην Μαλακάσα όμως σχεδόν κάθε καλοκαίρι κάνει τις διακοπές του με φίλους του στην Μύκονο.

Αν και ήταν από τα σημαντικότερα pop-icons της δεκαετίας  του 80 από την εποχή των WHAM μέχρι σήμερα έχει πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια δίσκους σε ολόκληρο τον κόσμο. Αριθμός ρεκόρ αν αναλογιστεί κανείς ότι το album «Symphonica» που κυκλοφόρησε μόλις προχθές είναι το 6ο album της solo καριέρας του που ξεκίνησε το 1987 με το album «Faith» αμέσως μετά την διάλυση των WHAM!

Είναι λογικό να πιστεύουν πολλοί ότι ο George Michael είναι ένας από τους πολλούς star των 80’s που έχουν χαθεί δεδομένου ότι το τελευταίο του album που είχε κυκλοφορήσει ήταν το 2004 με το «Patience». Από τότε ακολούθησε μια παγκόσμια περιοδεία για τα 25 χρόνια του στην δισκογραφία και η διασκευή του single «TrueFaith» των New Order που πέρασε μάλλον αδιάφορα. Το 2012, ακριβώς 30 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του πρώτου single «WHAM RAP», κυκλοφόρησε το single «White Light».

George Michael Symphonica i Herning

Το Symphonica είναι ένα live album και είναι αποτέλεσμα της συμφωνικής του περιοδείας που έκανε από τον Αύγουστο του 2011 μέχρι την 1η Δεκέμβριο του 2012 όπου έδωσε και την τελευταία συναυλία. Σε αυτό το album θα βρείτε επιτυχίες του George Michael (και όχι μόνο) κυρίως από το album Songs from the Last Century σε νέο μουσικό περιτύλιγμα που κάνουν τα τραγούδια του πιο διαχρονικά και αφήνουν να ξεδιπλωθεί τον Sinatra που έχει μέσα του. Με διαφορά η πιο ώριμη δουλειά του George Michael που ήρθε να την παρουσιάσει τώρα που είναι πλέον 50άρης.

Για την παραγωγή του Symphonica υπεύθυνος είναι ο τεράστιος Phil Ramone ο οποίος ήταν υπεύθυνος για πολλές παραγωγές (Burt Bacharach, Bono, Laura Branigan, Ray Charles, Chicago, Natalie Cole, Bob Dylan, Sheena Easton, Gloria Estefan, Aretha Franklin, Billy Joel, Elton John, Quincy Jones, Patricia Kaas, B.B. King, Julian Lennon, Madonna, Barry Manilow, Richard Marx, Paul McCartney, Liza Minnelli, Olivia Newton-John, Sinéad O’Connor, Luciano Pavarotti, Carly Simon, Paul Simon, Frank Sinatra, Rod Stewart, Dionne Warwick, Stevie Wonder και πολλοί άλλοι) όμως αυτή ήταν η τελευταία του δουλειά αφού «έφυγε» τον Μάρτιο του 2013.

Για εμάς τους παλιούς που μεγαλώσαμε με George Michael σίγουρα αυτό το album θα το απολαύσουμε με την κατάλληλη ωριμότητα που μας αρμόζει. Όσο για εσάς τους νεότερους είναι μια καλή ευκαιρία να προσθέσετε στην δισκοθήκη σας και κάτι ποιοτικό σε σχέση με τις σαβούρες που κυκλοφορούν τελευταία.

Και όπως είπαμε: Δεν αξίζει να το κατεβάσετε. Αξίζει να το αγοράσετε… 😉

 

Υ.Γ.: Απολαύστε παρακάτω το video-clip από το πρώτο single από το Symphonica το «Let Her Down Easy» του Terence Trent D’Arby

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: