Θεσσαλονίκη: Σήμερα ο 9ος διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος»

1907950_679860438743419_1947520391_n

Ο 9ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» πραγματοποιείται σήμερα με αφετηρία την Πέλλα και τερματισμό στον Λευκό Πύργο.

Η τελετή αφής της φλόγας έγινε χθες στις 11.30 στον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας και ξεκίνησε λαμπαδηδρομία, η οποία πέρασε από όλους τους συμμετέχοντες δήμους της διαδρομής και θα κατέληξε στις 17.30 στον Λευκό Πύργο.

Ο μαραθώνιος θα ξεκινήσει στις 8.00 από την κεντρική πλατεία του δήμου Πέλλας, μπροστά από το άγαλμα του έφιππου Μ. Αλεξάνδρου και θα καταλήξει στο Λ. Πύργο. Η «Αλεξάνδρειος Φλόγα» θα παραμείνει αναμμένη «μέχρι και τον τερματισμό του τελευταίου δρομέα, που συμμετέχει στη διοργάνωση». Στη φετινή διοργάνωση, έχουν δηλώσει συμμετοχή 14.800 δρομείς.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε όλο το μήκος της διαδρομής έχουν ανακοινωθεί από την τροχαία για την πραγματοποίηση της διοργάνωσης και έχει απαγορευτεί η κίνηση και η στάθμευση οχημάτων από χθες το απόγευμα, διαδοχικά και κατά τις ώρες της λαμπαδηδρομίας, σε δρόμους της δυτικής Θεσσαλονίκης και του κεντρικού δήμου, ενώ περιορισμοί θα ισχύσουν και αύριο διαδοχικά κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης των αγώνων.

Επίσης, η διοίκηση του ΟΑΣΘ ενέκρινε τη δωρεάν μετακίνηση, για το πρωί, των συμμετεχόντων δρομέων που θα φέρουν μαζί τους το bib number, από οποιαδήποτε περιοχή προς τον τόπο των εκκινήσεων, ενώ ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν εκτροπές των λεωφορειακών γραμμών κατά τη διάρκεια των αγώνων.

«Η φετινή διοργάνωση χαρακτηρίζεται από ένα διευρυμένο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης, με στόχο να συγκεντρώσει έσοδα προς όφελος δεκαπέντε και πλέον κοινωφελών ιδρυμάτων-οργανώσεων, που επιτελούν αξιοθαύμαστο έργο» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: