Έρχεται η 7η παγκόσμια Record Store Day!

140114-record-store-day-2014

“Ξεκίνησε το 2007 από εκεί που έχουν ξεκινήσει σχεδόν όλες οι ρηξικέλευθες κινήσεις που αφορούν την ηχογραφημένη μουσική: από την Αμερική. Μέσα σε οχτώ χρόνια έχει εξελιχθεί σε ένα παγκόσμιο φαινόμενο που απλά από τον ενθουσιασμό των συμμετεχόντων (ανεξάρτητων δισκοπωλείων) και την ανταπόκριση των τελικών κριτών (αγοραστών) έχει καταλήξει να συνιστά θεσμό!

Όπως κάθε χρόνο λοιπόν έτσι και φέτος το 3ο Σάββατο του Απριλίου (στις 19/4) η μουσική γιορτάζει το record store day! Με ειδικές εκδόσεις, με εκδηλώσεις με νέες κυκλοφορίες η πολυτελείς επανεκδόσεις. Μαζί γιορτάζει και το Public! Πρώτον γιατί είναι store. Δεύτερον γιατί διαθέτει records. Και τρίτον γιατί αγαπάμε τη μουσική και δεν χάνουμε ευκαιρία να γιορτάζουμε ότι παρά την εξέλιξη του mp3 το φυσικό προϊόν διατηρεί τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα καθώς και το ορκισμένο κοινό του.

Στο παρελθόν, ειδικά γι αυτή τη μέρα είχαμε κυκλοφορήσει αποκλειστικές συλλογές με τις κορυφαίες ανεξάρτητες ελληνικές εταιρείες KLIK records, Inner Ear, puzzlemusik. Εταιρείες που ανήσυχα ψάχνουν νέα ταλέντα και, ενίοτε ρομαντικά αλλά ποτέ γραφικά επενδύουν σε cd & βινύλιο. Φέτος κρίναμε ότι έχει έρθει η σειρά της Undo Records, μιας εταιρείας που ειδικεύεται στον electro-pop ήχο (και όχι μόνο). Μας εμπιστεύτηκαν το ρεπερτόριό τους και εμείς γιορτάζουμε μαζί τους το Μεγάλο Σάββατο!

Ειδικά για εκείνη την ημέρα, με μόλις 2,99 όλοι θα μπορούμε να αποκτήσουμε το συλλεκτικό, αριθμημένο (2.000 τεμάχια τυπώθηκαν μόνο και δεν θα υπάρξουν άλλα) compilation “Every Day Should Be A Record Store Day IV”. Εγώ θα περάσω από το κοντινότερο Public από νωρίς το Μ. Σάββατο και θα πάρω ένα συλλεκτικόβινύλιο 180 γραμμαρίων, ένα cd επανέκδοση με digital remastering και φυσικά την παραπάνω συλλογή. Γιατί σε λίγες μέρες δεν θα τη βρίσκω πουθενά. Και θέλω κάθε μέρα να είναι record store day στο σπίτι μου”!

 

Σπήλιος Λαμπρόπουλος

Εμπορικός Διευθυντής Πολιτισμού & Ψυχαγωγίας της Public

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: