Απόψε ξεκινάει το In-Edit Festival για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη

image_3

Από σήμερα 23 μέχρι τις 27 Απριλίου 2014, στον κινηματογράφο ΟΛΥΜΠΙΟΝ, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα το IΝ-EDIT International Music Documentary Film Festival, το μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικού ντοκιμαντέρ στον κόσμο. 

Το γεγονός που συνδέει τα δύο ισχυρότερα κομμάτια της πολιτιστικής βιομηχανίας παγκοσμίως, τη μουσική και τον κινηματογράφο, ξεκίνησε στη Βαρκελώνη το 2003 με στόχο τη διασύνδεση παραγωγών μουσικών ντοκιμαντέρ. Μετά από 11 χρόνια παρουσίας, το IN-EDIT έχει εξελιχθεί πλέον σε έναν παγκόσμιο θεσμό που στοχεύει στην ανταλλαγή μουσικών και εικόνων ανάμεσα στις πόλεις που διοργανώνεται ανά τον κόσμο. 

Καλύπτοντας γεωγραφικά δύο ηπείρους, το IN-EDIT πραγματοποιείται σήμερα στο Βερολίνο, τη Βαρκελώνη, το Σάο Πάολο, το Σαντιάγκο και τη Μπογκοτά ενώ έχει πραγματοποιηθεί επίσης στο Μπουένος Άιρες και στην Πόλη του Μεξικού. Κομμάτι αυτού του διαρκώς διευρυνόμενου δικτύου γίνεται πλέον και η Ελλάδα, με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη. 

Το IN-EDIT δεν είναι μόνο ντοκιμαντέρ. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 23-27/04, μουσικοί και συγκροτήματα θα παίζουν μέσα και έξω από το Ολύμπιον, μεγάλα πάρτυ θα οργανωθούν σε διαφορετικά σημεία της πόλης ενώ το πρόγραμμα συμπληρώνεται με conferences για την μουσική, τον κινηματογράφο και τη μουσική τεχνολογία

Info: Κανονικό εισιτήριο 5 €, μειωμένο 4 €. www.in-edit.gr

Το πρόγραμμα μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: