Πίνεις, πίνεις και κάποιος άλλος ομορφαίνει- Δείτε πως το αλκοόλ κάνει τα πρόσωπα να φαίνονται πιο… όμορφα

499983

Το ποτό, λένε, πώς κάνει τα πράγματα να φαίνονται πιο ωραία. Επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ στην Αγγλία απέδειξαν πως ένα ποτηράκι ποτό μπορεί να κάνει και τα πρόσωπα του αντίθετου φύλλου να μοιάζουν πιο όμορφα, προσελκύοντας πιο εύκολα τον «μεθυσμένο» από έρωτα.

Οι ερευνητές προκειμένου να εξερευνήσουν την επίδραση του αλκοόλ στις ερωτικές προτιμήσεις, πραγματοποίησαν μια σειρά από εργαστηριακά πειράματα. Οι εθελοντές έπρεπε να αξιολογήσουν ένα σύνολο από φωτογραφίες ανδρών, γυναικών και τοπίων πριν και μετά την κατανάλωση μικρής ποσότητας αλκοόλ. Oι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Η μία ομάδα κατανάλωσε ένα αλκοολούχο ποτό ενώ η άλλη ομάδα κατανάλωσε ένα ποτό placebo που δεν περιείχε καθόλου αλκοόλ.

Οι ερευνητές δηλώνουν πως οι βαθμολογίες ήταν πιο «επιεικείς» τόσο για τα πρόσωπα όσο και για τα τοπία για την ομάδα του αλκοόλ.

Φαίνεται λοιπόν πως η θεωρία αποδεικνύεται και στην πράξη, καθώς το αλκοόλ μας κάνει πράγματι να βλέπουμε τα πάντα γύρω μας πιο όμορφα!

Η ερευνητική ομάδα επεκτείνει τις έρευνες εκτός εργαστηρίου, πραγματοποιώντας αντίστοιχα πειράματα σε τοπικές παμπ.

Προσοχή όμως: Εάν όντως το αλκοόλ επηρεάζει την αντίληψη της ομορφιάς, τονίζουν οι ερευνητές, τότε μπορεί να αποτελεί παράγοντα κινδύνου για συμπεριφορές όπως το σεξ χωρίς προφύλαξη.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: