Ελληνίδες της “ντεμέκ” νέας εποχής (Πώς την πατήσαμε ρε πούστη μου;)

Καλές και χρυσές μου φίλες

Το άρθρο που ακολουθεί είναι αυστηρά ΜΟΝΟ για άνδρες. Παρακαλώ μη το διαβάζετε ή στείλτε το στον καλό σας. Σας υπόσχομαι όμως πως όταν και ΑΝ παντρευτώ να αναθεωρήσω (αναγκαστικά) τις απόψεις μου (εκτός αν κάνω γιό και όχι κόρη…)

Κάποτε τα πράγματα ήτανε διαφορετικά. Τις παρακαλούσαμε για κανένα ραντεβού, τις φλερτάραμε στο δρόμο και κοκκινίζαν, τις δίναμε το αίσθημα της ασφάλειας και γενικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι μας έβλεπαν με κάποιο σεβασμό και εκτίμηση. Ο μόνος τους σκοπός τότε, ήταν να μας κάνουνε ευτυχισμένους. Σήμερα κύριοι, τα πράγματα έχουνε αλλάξει. Η Γυναίκα του σήμερα αντεπιτίθεται.

Είναι το κλασικό ερώτημα που προβληματίζει στις μέρες μας. Τελικά τι γίνεται; Χαθήκανε οι γυναίκες ή μήπως χαθήκανε οι άνδρες;

Γεγονός είναι ότι πλέον οι γυναίκες δεν είναι οι γυναικούλες που ξέραμε κάποτε. Η σημερινή γυναίκα έχει κάνει στροφή 180 μοίρες. Έγινε εργατική, κυνηγάει την καριέρα σε συνδυασμό με την οικογένεια, έφτασε σε σημείο να έχει περισσότερες ευκαιρίες από τους άνδρες και άμα γουστάρει, δεν περιμένει να της την πέσει κάποιος όπως παλιά άλλα του την πέφτει. Διανύουμε μια εποχή όπου η γυναίκα έχει γίνει κυνηγός. Ένας ρόλος που κάποτε τον είχανε καθαρά οι άνδρες, σήμερα παρατηρείται να τον έχουν καταλάβει οι γυναίκες. Αυτό ως φαινόμενο αν θέλετε δεν είναι κακό. Το ερώτημα είναι ποιοί λόγοι οδήγησαν την σύγχρονη γυναίκα εκεί που βρίσκεται τώρα. Αλλάξανε οι γυναίκες επειδή αλλάξανε οι άνδρες ή αλλάξανε οι άνδρες επειδή αλλάξανε οι γυναίκες;

Πίσω από την σύγχρονη γυναίκα του σήμερα κρύβετε μια ολόκληρη βιομηχανία στην οποία επάνω στηρίζεται ένα μεγάλο κομμάτι της παγκόσμιας οικονομίας. Το 80% των διαφημίσεων που βλέπουμε σε περιοδικά και στην TV απευθύνεται μόνο σε γυναίκες. Η οικονομία της Γαλλίας που σήμερα είναι νούμερο 2 εξαγωγέας παγκοσμίως βασίζεται πάνω στην μόδα και στα καλλυντικά. Πάνε η εποχές που αγόραζαν το άρωμα χύμα από τα φαρμακεία ή που πήγαιναν στην μοδίστρα της γειτονιάς για να του κοντύνει την φούστα. Σήμερα θα πάρει το επώνυμο συνολάκι με το βαθύ ντεκολτέ και αν της λείπει το βυζί θα πάει να βάλει καινούριο πληρώνοντάς το με την πιστωτική που έχει μέσα στο Louis Vuitton πορτοφόλι. Ψεύτικα μάτια, ψεύτικο βυζί, ψεύτικο style και κατά τ’άλλα  δεν υπάρχουν ντεμέκ αληθινοί άνδρες… (έχει γίνει και ανέκδοτο). Τα πάντα πλέον έχουν γίνει μόδα! Μόδα και κατανάλωση και μπαίνουν σε ένα τρυπάκι για το ποια θα ακολουθήσει πρώτη τα νέα trends. Είναι να μην κάνει μια την αρχή και μετά από λίγο καιρό ακολουθούν και οι υπόλοιπες. Προσπαθούσα το καλοκαίρι να βρω στην παραλία κώλο χωρίς tattoo και δεν έβρισκα και όλες πάνω-κάτω είχαν το ίδιο θέμα. Τυχαίο???

Όπως και να έχει το θέμα, η γυναίκα έκανε την δική της επανάσταση. Λίγο ο ανατολίτικος χαρακτήρας που επικρατούσε στην ελληνική οικογένεια, λίγο οι ανισότητες στην αγορά εργασίας, λίγο οι ”αδερφές” που χαλάσανε σήμερα την πιάτσα,  όλα αυτά οδήγησαν την γυναίκα να χαράξει τον δικό της δρόμο. Κάποτε θυμάμαι, το να ρίξεις μια γκόμενα ήτανε σοβαρή υπόθεση επειδή και αυτή ως γυναίκα ήτανε και λίγο πολύ περιορισμένη. Σήμερα η γυναίκα σε πουλάει και σε αγοράζει χωρίς να το καταλάβεις και πίσω από ένα ειρωνικό χαμόγελο σε αφήνει να πιστέψεις ότι την έριξες, που αν δεν το είχε πάρει απόφαση η ίδια να πάει μαζί σου ακόμα θα την χάζευες απ΄ την γωνία σ’ ένα μπαράκι. Και μην έχετε την ψευδαίσθηση ότι τα one-night stands γίνανε μόδα επειδή ο άνδρας έγινε πιο άνδρας και πιο μάγκας. Απλά είναι αυτό που λέγαμε πριν… Η Γυναίκα έγινε κυνηγός και επιλέγει. Δεν περιμένει τον οποιοδήποτε που θα “φιλοτιμηθεί” να της μιλήσει. Χέστηκε! Επιλέγει, κυνηγάει και γλεντάει και αυτός είναι και ο λόγος που περισσότεροι άνδρες υποφέρουν σήμερα από τις γυναίκες.

Θα μου πείτε τώρα: “Καλά, ρε ‘συ. Και η Γυναίκα του σήμερα δηλαδή δεν υποφέρει από κανέναν άνδρα; Υπάρχει άνδρας που θα κάνει την γυναίκα να “σέρνεται” για χάρη του; Κι αν ναι, πώς;”

Τα πράγματα είναι απλά. Τρία βήματα κάνουν τον σύγχρονο άνδρα, ΑΝΔΡΑ! Πάνω απ’ όλα φίλοι μας:

1. Be Yourself (έτσι τις μπερδεύετε)

2. Χαλάστε και κανένα χατίρι (δεν χάλασε ο κόσμος) και το βασικότερο:

3. KLAINMAIN !!! (σιγά την γκόμενα)

MEN ARE BACK!

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: