Σεξουαλικές επαφές στα 14 χωρίς προφύλαξη: Σοκάρουν τα στατιστικά για τους Ελληνες εφήβους

HIV AIDS

Σοκάρουν τα στατιστικά για τους Ελληνες έφηβους, αφού φαίνεται πώς όχι μόνο ξεκινάνε από πολύ νωρίς τη σεξουαλική τους ζωή, αλλά δεν χρησιμοποιούν καν τις απαραίτητες προφυλάξεις με ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

 

Μιλώντας στην Καθημερινή, γιατροί εξηγούν ότι τα ποσοστά των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων στους Ελληνες εφήβους εμφανίζονται αυξημένα σε διεθνές επίπεδο.

Όπως προκύπτει από έρευνα του Ιατρείου Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας του νοσοκομείου Αλεξάνδρα, η μέση ηλικία έναρξης της σεξουαλικής ζωής των εφήβων στην Ελλάδα είναι τα 14 χρόνια.

Ωστόσο φαίνεται πώς δεν παίρνουν επαρκείς προφυλάξεις, αφού το 78% αναφέρει χρήση προφυλακτικού, αλλά μόνο το 42% κάνει σταθερή χρήση. Τα αποτελέσματα που προκύπτουν είναι άκρως ανησυχητικά: Σε 149 ενεργώς σεξουαλικά κορίτσια 13-19 ετών τα 62 (42%) ήταν θετικά σε κάποιο στέλεχος του ιού HPV, ενώ άλλα 30 διαγνώστηκαν με πολλαπλά στελέχη του ιού.

Παράλληλα, από έρευνα που είχε πραγματοποιηθεί από τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β” Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών σε 1.538 μαθητές σχολείων της Αττικής, το 8,2% δεν χρησιμοποιούσε προφυλάξεις ενώ το 8,2% των κοριτσιών είχε πάρει χάπι της επόμενης μέρας.

 

Πηγή:www.iefimerida.gr

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: