Ντ. Κινγκ: Disneyland τα αγάλματα των Σκοπιανών – Η Μακεδονία είναι ελληνική

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 2

«Ειλικρινά υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι τα Σκόπια έχουν καμία σχέση με την Αρχαία Μακεδονία;» διερωτήθηκε η αρχαιολόγος Ντόροθι Κίνγκ.

Μιλώντας στον Alpha, χαρακτήρισε «γελοίο» να ζητάει κανείς από την Ελλάδα να αποδείξει ότι οι Μακεδόνες ήταν Έλληνες. «Όλοι γνωρίζουν εδώ και αιώνες ότι η αληθινή Μακεδονία, είναι στην Ελλάδα», τόνισε με έμφαση και πρόσθεσε: «Είναι περίεργο τα Σκόπια να θέλουν να οικειοποιηθούν την ιστορία της Μακεδονίας».

Η Ντόροθι Κίνγκ επεσήμανε ακόμη ότι η αρχαία Μακεδονία ήταν στα όρια της σύγχρονης Ελλάδας και διερωτήθηκε αν όλες οι κατακτήσεις του Μεγάλου Αλεξάνδρου θα έπρεπε να χαρακτηριστούν «Μακεδονία».

«Κατέκτησε Ιράν, Αφγανιστάν Τουρκία, αλλά καμία από αυτές δεν αυτοαποκαλείται Μακεδονία» είπε με ελαφρά δόση ειρωνείας η διασημη αρχαιολόγος.

Μάλιστα χαρακτήρισε την κατασκευή αγαλμάτων και μνημείων της Μακεδονικής περιόδου στην FYROM ως «Disneyland». «Δημιουργούν μια ψεύτικη προπαγάνδα για να νιώσουν οι ίδιοι καλύτερα και για να προσελκύσουν τουρίστες» είπε ακόμη η Κίνγκ.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: