Εκλογές 2015: “Γιατί οι “Λεβέντες” δεν το βάζουν κάτω”!!!

leventis

Μετά τις τελευταίες εκλογές αισθάνομαι ότι είχαμε την πιο γελοία κοινοβουλευτική εκπροσώπηση τόσο σε επίπεδο κομμάτων, όσο και σε επίπεδο προσώπων που τα εκπροσωπούν. Σε μια περίοδο όπου η χώρα μας δοκιμάζεται περισσότερο από ποτέ (από την μεταπολίτευση και μετά) η αγανάκτηση του κόσμου τον έχει στρέψει να αδιαφορεί για τα κόμματα και την πολιτική. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την πτώση του δικομματισμού (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), την ίδρυση νέων αντιμνημονιακών κομμάτων (που δεν έχουν πρόγραμμα) και την άνοδο τον ακραίων κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ-ΧΑ) που οφείλεται στο μίσος των ψηφοφόρων απέναντι στα κόμματα εξουσίας που όλα αυτά τα χρόνια οι ίδιοι τα ψήφιζαν, άρα είναι δημιουργήματα δικά τους.

Μέσα σε όλη αυτή την σύγχυση, βλέπουμε υποψηφιότητες άσχετων προσώπων που σε άλλες περιπτώσεις ποτέ δεν θα ήταν υποψήφια, να εκλέγονται και παράλληλα να αλλάζουν μεταπηδούν από το ένα κόμμα στο άλλο προκειμένου να εξασφαλίσουν την επανεκλογή τους και μόνο. Διότι ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ έχουν δει την πολιτική ως πηγή οικονομικών εσόδων αφού η βουλευτική αποζημίωση φτάνει τα 5.700 ευρώ (χωρίς τα έξτρα και τα προνόμια) και πάνω στον πόνο μιας χώρας και εις το όνομα της κρίσης βρήκαν την ευκαιρία να εκλεγούν.

Πώς αλλάζουν οι καιροί…

Αφού τελικά ζούμε σε μια χώρα όπου επιβιώνουν οι «σοβαροφανείς» οι οποίοι με όλα αυτά που περιγράφω παραπάνω έχουν ρήξη τις μάσκες τους με τις οποίες όλα αυτά τα χρόνια έκρυβαν την γραφικότητά τους. Στο βωμό της πολιτικής αλητείας που συντηρούσε ένα σύστημα το οποίο είχε ως συνεργώ τον ίδιο τον πολίτη είτε με την ανοχή του, είτε με το ρουσφέτι (να μην το ξεχνάμε αυτό).

Κι όμως τώρα τα τελευταία χρόνια που άρχισαν όλοι τους να ξεσκεπάζονται, θυμηθήκαμε τον Βασίλη Λεβέντη ο οποίος εδώ και 25 χρόνια αντιστάθηκε σε όλα αυτά, χαράζοντας τον δικό του μοναχικό δρόμο, επιμένοντας και βλέποντας να γίνονται πραγματικότητα όλα όσα τότε φοβόταν και όλοι μιλάνε σήμερα για έναν σύγχρονο πολιτικό προφήτη…

Ο ίδιος σήμερα παραδέχεται πως δεν ήταν προφήτης, απλά με καθαρή ανθρώπινη λογική έβλεπε που πήγαινε το πράμα και ότι με μαθηματική ακρίβεια, η χρεωκοπία ήταν δεδομένη. Αυτό ίσως να μην το έβλεπε μόνο ο Βασίλης Λεβέντης αλλά οι περισσότεροι οι οποίοι όμως ήταν οι ευνοούμενοι του συστήματος και εξαγόραζαν την συνείδησή τους με το ρουσφέτι εις βάρος όλων μας. Και φυσικά μέσα σε όλο αυτό το φαγοπότι βόλευε να μείνει εκτός ο Βασίλης Λεβέντης ως ο γραφικός που δεν έχει χώρο μέσα στο Ελληνικό κοινοβούλιο.

Για καλή μας τύχη όμως οι «Λεβέντες» δεν το βάζουν ποτέ κάτω! Όλα αυτά τα χρόνια ο Βασίλης Λεβέντης επιμένει και έδινε τον δικό του μοναχικό αγώνα σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις χωρίς αποτέλεσμα. Αυτό όμως δεν τον ώθησε ούτε στο να τα παρατήσει, αλλά ούτε στο να αλλάξει θέσεις. Αυτές παραμένουν σταθερές.

Είμαι από εκείνους που πάντα παρακολουθούσα τις εκπομπές του Βασίλη Λεβέντη κι ας ήμουν δεξιός. Μάλιστα φοιτητής είχα πάρει τηλέφωνο και στην εκπομπή του για να του εκφράσω τον σεβασμό μου όταν στην συνέντευξη που είχε δώσει στον ΑΝΤ1, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος τον είχε καλέσει με σκοπό να το εξευτελίσει αλλά του είχε γυρίσει μπούμερανκ. Παρόλα αυτά ανήκω όμως και σε εκείνους που δεν τον είχαν ψηφίσει ποτέ…

Δεν  θα υποδείξω σε κανέναν τι να κάνει και τι να ψηφίσει αλλά πιστεύω πως σε αυτές τις εκλογές ήρθε η ώρα του Βασίλη Λεβέντη γιατί η συμβολή του μέσα στην βουλή μόνο χρήσιμη θα είναι για την χώρα. Αυτό λέει σήμερα και ο Γιώργος Μητσικώστας που όλα αυτά τα χρόνια τον σατίριζε μέσα από τις εκπομπές του, ενώ σήμερα δηλώνει φανερά πως τον στηρίζει. (Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο)

Ούτως ή άλλως οι μάσκες έχουν πέσει και πλέον μπορούμε να ξεχωρίζουμε τους γραφικούς από τους «ρομαντικούς» και τους αλήτες από τους «λεβέντες» και σίγουρα οι λεβέντες στα δύσκολα δεν απέχουν…

Γιάννης KlainMain

 

Παρακολουθήστε εδώ την χθεσινή διακαναλική συνέντευξη τύπου του Βασίλη Λεβέντη

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: