Μία νέα διαδρομή από τους Thessaloniki Walking Tours (8/2)

img_20141010_132055

Θρησκείες, δόγματα, αιρέσεις εντός και εκτός των τειχών

Μία νέα συναρπαστική διαδρομή προτείνει για την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου η ομάδα Thessaloniki Walking Tours. Με οδηγό τον Γιώργο Φήταμ περπατάμε σε σημεία και μνημεία της πόλης αναζητώντας τα ίχνη που άφησαν οι θρησκείες, οι αιρέσεις και οι μυστικιστικές σέκτες.

Η διαδρομή ξεκινά από την Καμάρα και στη συνέχεια επισκεπτόμαστε τη Ροτόντα, προσεγγίζοντας τα δύο αυτά μνημεία από την οπτική της θεματικής του περιπάτου. Τα Κοιμητήρια της Ευαγγελίστριας, τόπος μνήμης αλλά και τέχνης, αποτελεί σταθμό στην πορεία μας και ανηφορίζοντας από τα Ανατολικά Τείχη προσεγγίζουμε ένα από τα πιο γοητευτικά σημεία της πόλης, τους Κήπους του Πασά που έχουν να «αφηγηθούν» τις δικές τους ιστορίες. Ανακαλύπτουμε τους σπάνιους καλλιτεχνικούς θησαυρούς στον Άγιο Νικόλαο τον Ορφανό και στη Μονή Λατόμου και η διαδρομή μας, που διαρκεί περίπου τρεις ώρες, ολοκληρώνεται στον τουρμπέ του Μουσά Μπαμπά.

Με την πλούσια διήγηση του Γιώργου Φήταμ η ιστορία, η τέχνη και θρύλοι που συνδέονται με τα σημεία που μας ενδιαφέρουν, συνθέτουν τη δική τους συνθήκη για μια ξεχωριστή συνάντηση με τις πιο ατμοσφαιρικές γωνιές της πόλης.

Η ομάδα Thessaloniki Walking Tours προτείνει θεματικές διαδρομές στη Θεσσαλονίκη επιχειρώντας να συνδέσει το παρελθόν με το σύγχρονο πρόσωπό της πόλης. Η ομάδα δίνει έμφαση στις ανθρώπινες ιστορίες, στο μικρό, αυτό που γλίστρησε από τη μεγάλη Ιστορία, το οποίο όμως συνδέεται με τα μεγάλα γεγονότα που καθόρισαν τον σύνθετο χαρακτήρα της Θεσσαλονίκης και της περιπέτειας της μέσα στον χρόνο. Οι καλά σχεδιασμένες διαδρομές δίνουν την ευκαιρία να ευχαριστηθούμε την πόλη  με τρόπο διασκεδαστικό και παράλληλα τεκμηριωμένο.

Πληροφορίες & κρατήσεις: info@thessalonikiwalkingtours.com ή στο τηλέφωνο 6978186901

*8/2, Αφετηρία: Αψίδα του Γαλέριου (Καμάρα), Ώρα: 11.00 π.μ., Συμμετοχή: 10 ευρώ και 8 ευρώ για μαθητές, φοιτητές και οικογένειες

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: