H αριστερά του… βλαχοstyle

varouf

Την παραπάνω φωτογραφία την βρήκα στο Facebook συνοδευόμενη με τις παρατηρήσεις της κα. Χριστίνας Σιδέρη η οποία και την ανέβασε. Μ’ άρεσε τόσο πολύ που τις αναδημοσιεύω:

“Εγώ δε γουστάρω ούτε τη μιζέρια, ούτε το λαϊκισμό και δεν με ενδιαφέρει ούτε αν τρώνε χταπόδι και τσιπούρα, ούτε αν το σπίτι τους είναι στην Ακρόπολη, ούτε αν η Στράτου είναι μπουτού ή πενηντάρα. Αφού θέλουν life style φωτογράφιση να την έχουν, αλλά όχι life style των γύφτων και της τελευταίας βλαχάρας, Δανάη μου γιατί η καλή νοικοκυρά είναι πάνω από όλα κυρά και εσύ από savoir vivre μηδενίζεσαι. Βλαχάρα λοιπόν καλή μου και μάλιστα από τις τελευταίες. Θέλεις φωτογράφιση; Αφού δεν το έχεις, πάρε κανένα σύμβουλο, μη κάνουν το γύρο του κόσμου και φωτογραφίες που θα κάνουν το κόσμο να γελάει από τη βλαχιά σου, μη μας ντροπιάζεις και τον υπουργό….. Πιάσε δεφτέρι και γράφε:

1. Δε σερβίρουμε ποτέ με τις ξύλινες κουτάλες που μαγειρεύουμε και δη το χταποδάκι που έχει και 12 ευρώ το κιλό. Χρειάζεσαι τσιμπίδα καλή μου και ένα κουτάλι για τη σάλτσα του αν θέλεις να κάνεις παπάρα (φαντάζομαι μετά τη φωτογράφιση).

2. Δε σερβίρουμε ποτέ το ψωμί σε σαλατιέρες ή μπολ και δη πορσελάνινα. Πάρε και καμία ψωμιέρα. Πάνινη ή ψάθινη, έχει ακόμα η Ελληνική αγορά δεν έχει προλάβει να μας φαλιρίσει ο αντρούλης σου.

3. Δε σερβίρουμε ποτέ τυρί με ψάρι και βασικά δε σερβίρουμε το τυρί μαζί με το φαγητό. Πάντα μετά και πάντα μαζί με το φρούτο.

4. Δε σερβίρουμε ποτέ τα ψάρια σε γαβάθες, μόνο σε πιατέλες και πάντα μαζί με μία δεύτερη πιατέλα που θα βάλουμε μέσα τα κόκαλα αν τα καθαρίσουμε εμείς ή μικρά πιατάκια αν καθαρίζει ο καθένας τα δικά του. Επίσης τα σερβίρουμε με σπάτουλα ή τα ειδικά εργαλεία σερβιρίσματος για ψάρι. Πάντως όχι με αυτά που είναι για το σερβίρισμα του κρέατος.

5. Το λευκό κρασί δεν χάσκει ποτέ πάνω στο τραπέζι χωρίς το απαραίτητο σκεύος για να το παγώνει. Έλεος χρυσή μου, το λευκό κρασί ζεστό είναι σαν το κατρουλιό. Άντε να μη σου χρεώσω ότι δεν το έχεις σε καράφα και είναι εκεί με την ετικέτα λες και κάνεις διαφήμιση στην εταιρεία παραγωγής. Μα ούτε τα βασικά πια;

6. Ούτε πιάτα σαλάτας δεν έχει η προίκα σου μαντάμ και την έχεις βάλει στο μεγάλο πιάτο; Το ψάρι που θα το φας; Από τη γαβάθα;

7. Τα ζεστά σκεύη τα βάζουμε πάνω σε αξεσουάρ που είναι ειδικά γι αυτό το λόγο. δεν αραδιάζουμε τις γαβάθες πάνω στα ξύλα κοπής.

8. Άντε και σέρβιρες τυρί, βάλτο σε μία τυριέρα να μπορείς να το κόψεις με άνεση, στη τελική αυτό μπορείς να το βάλεις σε ξύλο κοπής.

Ασχολίαστο το τραπεζομαντιλάκι που είναι σαν τα τσίτια ή σαν κακού γούστου ταπετσαρία.

Η αλλαγή των ρούχων σε μάρανε. Η αριστερά του βλαχοstyle.”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: