Το comeback του Gazebo με την υπογραφή του Δημήτρη Κοργιαλά!

korgi-gazebo

Τα καλά πράγματα δεν χάνονται ποτέ! Το ίδιο συμβαίνει και με την μουσική διότι μπορεί όλοι εμείς που μεγαλώσαμε την εποχή των 80’s να νοσταλγούμε ακόμα την ντίσκο-μπάλα και την μουσική από τα βινύλια των Disc-Jockey της εποχής όμως δεν είναι καθόλου τυχαίο που ακόμα και σήμερα με τον ρυθμό εκείνης της εποχής διασκεδάζουμε, όχι μόνο εμείς που τα ζήσαμε αλλά και η νέα γενιά που θα ήθελε να τα είχε ζήσει όπως ακριβώς εμείς ότα ήμασταν έφηβοι στα 80’s και νοσταλγούσαμε τα 50’s & 60’s… Η ιστορία επαναλαμβάνεται.

Κι εκεί που κάθεσαι και νοσταλγείς όλες εκείνες τις ωραίες εποχές με τους New Romantics, τους Paninaro (όπως μας έλεγαν στην Ιταλία) και την Italo-Disco βλέπεις και διαβάζεις για καλλιτέχνες του τότε να βγαίνουν ξανά στην επικαιρότητα με live συναυλίες και δισκογραφικές δουλειές! Ποιος θα φανταζότανε άλλωστε ότι εν έτη 2015 οι Spandau Ballet θα έκαναν sold-out παγκόσμιες περιοδείες και ότι οι Duran Duran ετοιμάζουν για τον Σεπτέμβριο το 14ο album με παραγωγό τον Θεό της funk Nile Rodgers…  Αρχίζουμε να ζούμε ξανά μεγάλες στιγμές.

Ακόμα και στον εγχώριο μουσικό χώρο τα πράγματα αρχίζουν και γυρίζουν σε εκείνα τα αγνά χρόνια της αθωότητας με τους stars των 90’s να οργανώνουν retro live εμφανίσεις και να γίνεται χαμός! Ποιος άλλωστε δεν θυμάται μέχρι και σήμερα το Lost In The Night που είχε σφραγίζει την εποχή της Italo-Disco όπου όμως πρωταγωνιστούσε ένας Έλληνας?

1164

Και όπως έγραψα πριν, η ιστορία επαναλαμβάνεται αφού για άλλη μια φορά ένας έλληνας μουσικοσυνθέτης έρχεται σήμερα με ένα νέο τραγούδι να «αναστήσει» την Italo-Disco era με έναν ιταλό καλλιτέχνη που υπηρέτησε όσο κανείς άλλος την Italo-Disco εποχή. Μιλάμε φυσικά για τον «δικό μας» Δημήτρη Κοργιαλά και τον Gazebo (κατά κόσμον Paul Mazzolini) που η αγάπη τους για τα 80’s τους έκανε να ενώσουν τις δυνάμεις του να κυκλοφορήσουν το BLINDNESS σε μουσική του Δημήτρη Κοργιαλά και στοίχο του ίδιου του Gazebo αφού και στις παλιές του επιτυχίες στοίχο έγραφε ο ίδιος (Masterpiece, I Like Chopin, Lunatic)καθώς και στου Ryan Paris την επιτυχία “Dolce Vita”.

Και μπορεί ο Δημήτρης Κοργιαλάς στις αρχές των 80’s να μην φανταζότανε καν ότι θα γινόταν αυτή η συνεργασία όταν πιτσιρικάς το 1983 άκουγε το I Like Chopin, το Lunatic ή νωρίτερα το Masterpiece όμως σίγουρα όλα αυτά τα ακούσματα το έχουν κάνει σήμερα ως έναν από τους σημαντικότερους μουσικοσυνθέτες και ενορχηστρωτές της electro-pop μουσικής σκηνής στην χώρα μας και όχι μόνο διότι στο χώρο της electro-pop ο Δημήτρης Κοργιαλάς έχει κάνει σημαντικές δισκογραφικές συνεργασίες στο εξωτερικό και θεωρείται μετρ στο είδος του.

Ας ελπίσουμε ότι αυτή η συνεργασία με τον Gazebo να είναι η αρχή μιας νέας Italo-Disco εποχής που θα αναστήσει ξανά τα μουσικά μας ακούσματα και την δισκογραφία. Άλλωστε το έχουμε ανάγκη για να επιστρέψουμε ξανά στα χρόνια της αθωότητας όταν οι σχέσεις μας ήταν ακόμα αγνές…

To Blindness του Gazebo και του Δημήτρη Κοργιαλά είναι από τις 19 Μαΐου διαθέσιμο σε ψηφιακή μορφή στα i-Tunes

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: