Nα πως θα ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ ο τόπος: Η επιστολή Λεβέντη στον Αλέξη Τσίπρα

Union of Centrists, Main Pre Electoral Rally in Athens, Greece, September 17, 2015. / Κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Ενωσης Κεντρώων στην Αθήνα, στις 17 Σεπτεμβρίου, 2015

Η επιστολή Λεβέντη στον Αλέξη Τσίπρα – Παραθέτει 9 όρους για συνεργασία Ή κάνει αυτά ή αλλιώς θα τον βρει απέναντί του 

Επιστολή της Ένωσης Κεντρώων με την οποία ο Βασίλης Λεβέντης γνωστοποιεί στον πρωθυπουργό τις 9 δεσμεύσεις που έχουν ληφθεί από το κόμμα ενώπιον της κοινωνίας εστάλη στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στην επιστολή, ο κ. Λεβέντης, συγχαίρει αρχικά τον Αλέξη Τσίπρα για τη δεύτερη εκλογή του και στη συνέχεια τον καλεί να προβεί σε γενναιότερες αποφάσεις που θα βοηθήσουν να βγει η χώρα από την κρίση και τα μνημόνια. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, δηλώνει στον πρωθυπουργό πως θα παρακολουθεί στενά τις επόμενες κινήσεις του, αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους και τον καλεί να καταβάλλει κάθε προσπάθεια αντικατάστασης των αναποτελεσματικών μέτρων.

Η Ένωση Κεντρώων γνωστοποιεί ζητά από τον πρωθυπουργό να συμφωνήσει με τα παραπάνω, αν επιθυμεί τη στήριξη του κόμματος.

 1. Για την απόλυση από τη Βουλή υπαλλήλων που προσλήφθηκαν προκλητικά ως συγγενείς νυν και τέως βουλευτών.
 2. Για την επιστροφή στις υπηρεσίες όπου οργανικά ανήκουν, κάθε αποσπασμένου του δημοσίου, με ελάχιστες εξαιρέσεις.
 3. Για τη μείωση κατά 50% του μισθού όλων των αιρετών (από Πρόεδρο Δημοκρατίας, Πρωθυπουργό, υπουργούς, βουλευτές, δημάρχους, περιφερειάρχες, μητροπολίτες κ.α.).
 4. Για την κατάργηση κάθε σύνταξη πέραν της μιας και την αφομοίωση όλων των συντάξεων σε μια, που δεν θα υπερβαίνει τα 1500 ευρώ.
 5. Για την αυστηρή απαγόρευση σε κάθε συνταξιούχο που λαμβάνει σύνταξη άνω των 1000 ευρώ μηνιαίως, να εργάζεται.
 6. Για τον μέσω ειδικού σχεδίου εντοπισμό, με αναδρομή σε βάθος 10ετίας έρευνα, όλων των αργόμισθων του Δημοσίου, των ΔΕΚΟ, και την απόλυσή τους, ώστε και το Δημόσιο να καθαρίσει και να επιβραβευτούν οι ευσυνείδητοι δημόσιοι υπάλληλοι.
 7. Για την κατάργηση συντάξεων όλων των χρηματισάντων σε όλα τα κρατικά αξιώματα αιρετών
 8. Για την κατάργηση όλων των συντάξεων των εύπορων Ελλήνων με ορισμό ως ορίου προς τούτο, το εισόδημα από άλλες πηγές να είναι 3000 ευρώ μηνιαίως και άνω.
 9. Για τον ορισμό αμέσως του αριθμού των βουλευτών στους 200 από την επόμενη βουλή και την απαγόρευση να είναι βουλευτής κάποιος για περισσότερα από 12 έτη.

Και κλείνει με τα δυο σημεία που κρίνονται απαραίτητα για την ανάπτυξη της χώρας, τα οποία είναι:

 1. Να επιστρέψουν με ήπιο νόμο τα χρήματα που έβγαλαν για διάφορους λόγους οι Έλληνες στο εξωτερικό από το 2009 και εντεύθεν
 2. Να συμφωνήσουν οι δανειστές μας, τα ομόλογα και οι υποχρεώσεις της χώρας μας της προσεχούς πενταετίας να μετατεθούν προς πληρωμή στο περαιτέρω μέλλον με μηδενικό επιτόκιο, ώστε με τα χρήματα αυτά να αναγεννηθεί η οικονομία μας και εξασφαλιζομένου ομαλού οικονομικού κλίματος να έλθουν ξένοι επενδυτές.

Η Ένωση Κεντρώων ζητά στη συνέχεια από τον πρωθυπουργό να συμφωνήσει με τα παραπάνω, αν επιθυμεί τη στήριξη του κόμματος. Αν όμως, ο κ. Τσίπρας, «εμμένει στις τακτικές που ως τώρα ακολουθεί», είναι σαφές, κατά την επιστολή, πως δεν θα τους έχει στο πλευρό του.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: