Ήταν 1993 όταν οι Guns N’ Roses έδωσαν την πρώτη τους συναυλία στην Αθήνα! (video)

Εκεί όπου άργησαν 2 ώρες να εμφανισθούν επειδή, όπως ακούστηκε τότε, ήθελαν να τελειώσουν μια παρτίδα μίνι γκολφ που είχαν αρχίσει στο ξενοδοχείο.

Στις 24 Μαΐου του 1993,οι Guns N’ Roses έδωσαν για πρώτη φορά συναυλία στo Ολυμπιακό Στάδιο των Αθηνών, με τη συμμετοχή του πρώην κιθαρίστα τους, Ίζυ Στράντλιν. (η δεύτερη, στις 10 Ιουλίου του 2006 και πάλι με τη συμμετοχή του Στράντλιν). Τη συανυλία άνοιξε η μπάντα του Μπράιαν Μέι, η οποία αποτελείτο από τους Κόζι Πάουελ και Νιλ Μάρεϊ. Οι Guns N’ Roses καθυστέρησαν, περίπου, δύο ώρες να εμφανισθούν, αναγκάζοντας το κοινό να περιμένει κάτω από μια αποπνικτική ατμόσφαιρα, λόγω της υψηλής θερμοκρασίας. Αργότερα, μαθεύτηκε ότι η μπάντα δεν έφθασε στην ώρα της στο χώρο της συναυλίας, επειδή τα μέλη της ήθελαν να ολοκληρώσουν μια παρτίδα μίνι γκολφ, που είχαν αρχίσει στο ξενοδοχείο, όπως σημειώνει η Bικπαιδεια.

Τι ακολούθησε όμως μετά;

Το 1993, όταν οι Guns N’ Roses ήταν ακόμα στα καλύτερά τους, ανακοινώθηκε ότι θα έρθουν για συναυλία στην (τριτοκοσμική ακόμα από μεγάλες συναυλίες) Ελλάδα!

Για μήνες, η ερώτηση που επικρατούσε στα σχολεία, τις σχολές, τα μπιλιαρδάδικα και τις καφετέριες ήταν “θα πας στους Guns” ;

Όσοι κατάφεραν τελικά να ξεπεράσουν τους ανασταλτικούς παράγοντες (τιμή: 7.000 δρχ, καθημερινή, σε περίοδο εξετάσεων) και κατάφεραν να πάνε, έζησαν ένα μαρτύριο και μια λύτρωση, μια σταύρωση και μια ανάσταση, ένα Welcome to the Jungle και ένα Paradise City…

Απίστευτες ώρες ταλαιπωρίας μέχρι να ανοίξουν οι πόρτες και τρελό μπινελίκι στην διοργανώτρια εταιρία.

Είσοδος θεατών και μετά από αρκετή ώρα (περίπου στις 19:00) ο Brian May με την μπάντα του στην οποία εκείνη την εποχή φιγούραρε το δίδυμο Cozy Powell (drums) / Neil Murray (bass), έκαναν την εμφάνισή τους στη σκηνή. H απόδοση τους ήταν πολύ καλή, ενώ ο αντρικός πληθυσμός δεν ξεκόλλησε τα μάτια του από τις κυρίες Cathy Porther και Shelley Preston στα δεύτερα φωνητικά.

Γύρω στις 20:20 o May αποχαιρέτησε το κοινό με το “We Will Rock You” ζητώντας συγγνώμη για το ότι δε επισκέφτηκε ποτέ πριν τη χώρα μας με τους Queen.

Και μετά; Και μετά το χάος… Η ατέλειωτη αναμονή για περίπου 2 ώρες!!! Χωρίς νερό, ορθοστασία, μέσα στο τρελό στριμωξίδι και με πολύ (ακόμα και για την ζεστή Ελλάδα) ζέστη, το κοινό τσάκισε.

Λίγο μετά τις 22:00 τα φώτα έκλεισαν και ακούστηκε το μαγικό πιατίνι του Matt Sorrum και ο ήχος της κιθάρας από την εισαγωγή του “Nightrain” τα οποία πραγματικά με ανέστησαν και μεταμόρφωσαν το απογοητευμένο – κουρασμένο κοινό, σε μια ζωντανή λαοθάλασσα.

Επί 2 ώρες, οι Guns μαστίγωναν τους θεατές με τον κλασικό, αμερικάνικό, σκληρό, μελωδικό, μα πάνω απ’ όλα ιδιαίτερο και χαρακτηριστικό τους ήχο, ο οποίος ήταν τόσο καλά ρυθμισμένος, που την περισσότερη ώρα νόμιζες ότι άκουγες εκτελέσεις ηχογραφημένες στο studio.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε τα πάντα. Όλα τα γνωστά τους τραγούδια που τραγουδήθηκαν απ’όλο τον κόσμο, τις μπαλάντες τους, τα σόλο του Slash, τα πάντα.

Επικό φυσικά και το φινάλε με τους ύμνους “Sweet Child O’ Mine” και “Paradise City” που έκλεισαν τη συναυλία.

Δείτε παρακάτω στα video ένα αφιέρωμα του MTV στη συναυλία της Αθήνας.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: