Οι NEW YORK TIMES ανακαλύπτουν την Θεσσαλονίκη!!!

Σε πρόσφατο άρθρο τους οι New York Times πρότειναν στους αναγνώστες τους 52 μοναδικούς προορισμούς από ολόκληρο τον κόσμο.

Ένας από τους προορισμούς αυτούς είναι και η… Θεσσαλονίκη!!
Ο λόγος? Φυσικά…το φαγητό! Για να είμαστε ειλικρινείς δεν θα μπορούσαμε παρά να συμφωνήσουμε απολύτως!

Τί είναι λοιπόν αυτό που κάνει την πόλη αυτή και τις γεύσεις της τόσο ξεχωριστή? Το κυριότερο από όλα, γιατί οι New York Times επέλεξαν την Θεσσαλονίκη ανάμεσα από δεκάδες άλλους Ελληνικούς προορισμούς?

Η απάντηση είναι….τα πάντα!!

Όπως και σε πολλές άλλες πόλεις, το φαγητό στην Θεσσαλονίκη είναι υπέροχο… Όμως σε αυτή την πόλη, το φαγητό σαν κομμάτι της ψυχής της διαφέρει από άλλους Ελληνικούς προορισμούς…

Η κουζίνα της Θεσσαλονίκης είναι ένα μοναδικό μείγμα Βαλκανικών επιρροών και γεύσεων με μια πολύ ξεχωριστή και διακριτή Ανατολική (κυρίως Οθωμανική) κληρονομιά και αρώματα.

Φυσικά όλα τα Ελληνικά πιάτα που πιθανότατα λαχταράτε είναι και αυτά διαθέσιμα παντού αλλά η γαστρονομική ψυχή και ταυτότητα της πόλης μπορεί να βρεθεί στις μυρωδιές των μπαχαρικών, τις σαλάτες, τις πίτες και τις παραδοσιακές συνταγές με κρέας που οι πρόσφυγες έφεραν μαζί τους…

Με άλλα λόγια… όλα είναι πεντανόστιμα!

Τι να φάει κανείς στην Θεσσαλονίκη?

Είτε ενδιαφέρεστε να εξερευνήσετε τα παραδοσιακά Ελληνικά πιάτα και σπεσιαλιτέ (μουσακά, σαλάτες, παστίτσιο, πατσά, σουβλάκι, ψάρι ή και κρέας) είτε περισσότερο Ανατολίτικες,”εξωτικές” συνταγές θα μείνετε ικανοποιημένοι.

Το κερασάκι την τούρτα δεν είναι άλλο από τις τιμές, οι οποίες είναι καλές. Για την ακρίβεια, πολύ καλές αν λάβουμε υπόψην τα Ευρωπαϊκά δεδομένα και επίπεδα! Θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τον πολυαγαπημένο Γύρο (με χοιρινό κρέας ή κοτόπουλο) για 3 ευρώ. Την παραδοσιακή μπουγάτσα για 2,5 και το διάσημο χορταστικό κουλούρι για 1 ευρώ.

Πίτσα και Καλτσόνε μπορούν επίσης να βρεθούν εύκολα με 1 και 2 ευρώ, σε πολλά μέρη σε όλο το κέντρο της πόλης. Δεν θα δυσκολευτείτε να τα διακρίνετε και από το πλήθος των φοιτητών σε αυτά, όπως τριγύρω από την Καμάρα και την  Ροτόντα.

Αναρίθμητες επιλογές για κάθε γούστο!

Οπότε αυτό είναι όλο? Όχι ακριβώς!Αυτό που πραγματικά θα σας προκαλέσει έκπληξη είναι η ποικιλία των διαθέσιμων επιλογών! Είναι ίσως το ένα χαρακτηριστικό που θα τιμήσουν σίγουρα οι λάτρεις του καλού φαγητού. Ποιοτικοί Gourmet προορισμοί, ταχυφαγεία και φαγητό του δρόμου αλλά και παραδοσιακές Ελληνικές ταβέρνες θα σας αφήσουν χορτασμένους και χαμογελαστούς.

Μια λιγότερο ίσως πολυτελής αλλά σίγουρα δημοφιλέστατη επιλογή είναι οι κλασσικές Ελληνικές ταβέρνες! Αν και ορισμένες από αυτές ειδικά στο κέντρο της πόλης θεωρούνται τουριστικές “παγίδες”, η εύθυμη και θορυβώδης ατμόσφαιρά τους και ο κόσμος (κυρίως νεαρόκοσμος) θα σας κάνουν με λίγο κρασί παραπάνω να περάσετε υπέροχα!

Μετά από ένα αξέχαστο γεύμα μην παραλείψετε να απολαύσετε τον καφέ σας σε μια από τις εκατοντάδες καφετέριες και μπαράκια που βρίσκονται παντού στο κέντρο της πόλης! Θα καταλάβετε σίγουρα τον λόγο που η καφε-κουλτούρα της πόλης θεωρείται τόσο σημαντική σε επίπεδο επικοινωνίας.

Ανακαλύψτε όσες το δυνατόν περισσότερες γεύσεις και πιάτα! (Σας περιμένει πολλή δουλειά!) Βιώστε την επικοινωνία γύρω από τον καφέ και θα νιώσετε τους πραγματικά διαφορετικούς ρυθμούς της Θεσσαλονίκης!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: