9 Νοεμβρίου 1989 – Όταν έπεσε το τείχος και γίναμε ντουβάρια!!!

9 Νοεμβρίου 1989. Αισθάνομαι λίγο παππούς όταν συνειδητοποιώ ότι έχουν περάσει 28 χρόνια από τότε που έπεσε το τείχος του Βερολίνου. ΉΜΟΥΝ ΚΙ ΕΓΏ ΕΚΕΊ εκείνη τη νύχτα. Πολύ ποτό, πολύ μπύρα, πολλά τσιγάρα, πολύ κέφι και διάφορες άλλες ουσίες.

Τότε είχαν περάσει 28 χρόνια από τότε που χτίστηκε και μου φαινόταν τόσο μακριά ενώ τώρα τα 28 από την πτώση με φαίνεται σαν να ήταν χθες.

Τότε πίστευα ότι ήταν η έναρξη ενός καλύτερου κόσμου. Πίστευα ότι ο Gorbatschow ήταν ο άνθρωπος που είχε στείλει ο Θεός για να δώσει τέλος στον ψυχρό πόλεμο με τον οποίο την δεκαετία του 80 μας είχαν πρήξει τα παπάρια. Πίστευα ότι η πολιτισμένη δύση κέρδισε την μάχη για την παγκόσμια ειρήνη. Πίστευα…

Από την πτώση και μετά και καθώς περνούσε ο καιρός τα σύνορα της υποτιθέμενης ενωμένης Ευρώπης άρχιζαν να αλλάζουν, νέες χώρες, νέα κράτη που ήταν αποτέλεσμα νέων πολέμων που έφερε αυτός ο πολιτισμός. Ηταν η έναρξη μιας άλλης εποχής, της νέας τάξης πραγμάτων κι ο πόλεμος δεν έχει σταματήσει ακόμα…

Όσο για τον απεσταλμένο του Θεού, έκλεισε την καριέρα του κάνοντας διαφημίσεις για την Pizza Hut κι όσο για την παγκόσμια ειρήνη αποφάσισα να κόψω τα “ναρκωτικά”….

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: