Το πιο… ροκ υβριδικό Hostel άνοιξε στη Θεσσαλονίκη και τα σπάει! (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Τις πόρτες του για το κοινό άνοιξε για πρώτη φορά σήμερα το Stay Hybrid Youth Hostel στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του 6ου Thessaloniki Open House 2017.

Από το πρωί μικροί και μεγάλοι ξεναγήθηκαν στο πράσινο κτίριο στη συμβολή των οδών Ίωνος Δραγούμη 61 και Φιλίππου και γνώρισαν από κοντά την πιο ροκ-τζαζ επιλογή διαμονής της πόλης.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο hostel της Ελλάδας με εμβαδό 3.000 τ.μ. και περίπου 200 κλίνες και το πρώτο στη Βόρεια Ελλάδα με την σχετική άδεια του ΕΟΤ.

Η απόχρωση του hostel, μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς έχει τις προδιαγραφές ενός οικολογικού κτιρίου, με ειδικά οικοδομικά υλικά και σχεδιασμό για εξοικονόμηση ενέργειας.

Τα δωμάτια διακρίνονται σε ιδιωτικά και σε κοιτώνες, από δίκλινα μέχρι οκτάκλινα, τα οποία είναι χωρισμένα σε μικτά και γυναικεία, ενώ η διαμονή ανά άτομο ξεκινά από 10 και δεν ξεπερνά τα 15 ευρω τη βραδιά.

Αυτό που ξεχωρίζει, ωστόσο, στις κλίνες είναι η διακόσμησή τους, η οποία παραπέμπει σε καμαρίνια γνωστών rockstars και ροκ συγκροτημάτων.

Για το κτίριο, στο οποίο στεγάζεται το νέο ξενοδοχείο, η πρώτη άδεια δόμησης εκδόθηκε το 1969. Μισθώθηκε από τον ΥΠΕΧΩΔΕ μέχρι το 1985 και έπειτα από το ΙΚΑ έως και το 2012. Έκτοτε ακολούθησε μια 4ετια ουσιαστικής εγκατάλειψης του κτιρίου, μέχρι η αρχιτεκτονική ομάδα Stay, που αποτελείται από τους Ζέιντ Χοράνι, Γιώτη Ποσπρέλη, Κυριάκο Μπέρτο και Γιώργο Γεωργιάδη, να αναλάβει την ανακαίνιση και μετατροπή του σε ένα πρωτοποριακό hostel.

Το μέλος της κατασκευαστικής ομάδας και εκ των ιδιοκτητών του Stay Hybrid Youth Hostel, Ζέιντ Χοράνι, μίλησε στο Thestival.gr για την πηγή έμπνευσης και την φιλοσοφία πίσω από την κατασκευή του πρωτότυπου, για τα δεδομένα της Θεσσαλονίκης, κτιρίου.

“Το κατασκευάσαμε με όλο το μεράκι και με όλη την εμπειρία που είχαμε από τα ταξίδια μας, γυρνώντας στα hostel της Ευρώπης και του κόσμου. Πήραμε τα καλά στοιχεία από όλα και τα συνδυάσαμε σε ένα κτίριο” τόνισε αρχικά ο κ. Χοράνι και πρόσθεσε:

“Ένα hostel έχει πολλά να προσφέρει πέρα από την διαμονή. Είναι η συναναστροφή με τους συγκατοίκους του, να γνωρίσει νέο κόσμο, να ανταλλάξει εμπειρίες και σκέψεις” κατέληξε.

Τα εγκαίνια του Stay Υouth Hostel πραγματοποιήθηκαν τον Αύγουστο του 2017, στο πλαίσιο του 4ου Taratsa International Film Festival και στους τρεις μήνες λειτουργίας του τα δωμάτια είναι sold out.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια του κτιρίου την ανέλαβε ο graffiti artist, Ser.Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του thestival από την ξενάγηση στο Stay Hybrid Youth Hostel:

του Κυριάκου Σαμαρτζίδη, αναδημοσίευση από το thestival.gr

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: