Υποβρύχιο γήπεδο τένις ετοιμάζει το Ντουμπάι

Ένας Πολωνός αρχιτέκτονας αποκάλυψε τα σχέδια του για την δημιουργία ενός υποβρύχιου γηπέδου τένις στα ανοικτά των ακτών του Ντουμπάι.

Ένας αρχιτέκτονας αποκάλυψε τα σχέδια του για την δημιουργία ενός υποβρύχιου γηπέδου τένις στα ανοικτά των ακτών του Ντουμπάι. Ο Κρισλόφ Κοτάλα της Πολωνικής εταιρίας 8+8 Concept Studios παρουσίασε τις προτάσεις του στο πλούσιο Εμιράτο το οποίο έχει αποκτήσει ξεχωριστή φήμη για τα τολμηρά έργα που πραγματοποιεί.

Η στέγη του γηπέδου θα κατασκευαστεί από ειδικό γυαλί που θα αντέχει τις πιέσεις των τεράστιων υδάτινων όγκων. Στόχος είναι στην κατασκευή να κυριαρχεί το γυαλί και όχι ο σκελετός της κατασκευής προκειμένου να δίνεται η εντύπωση ότι το γήπεδο του τένις βρίσκεται μέσα σε μια φούσκα αέρα. Υπολογίζεται ότι το βάρος του γιαλού που θα ξεπερνά τους 100 τόνους. Στο Ντουμπάι ήδη λειτουργεί ένα εστιατόριο κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας το Al Mahara (Αχιβάδα), το οποίο διαθέτει ένα μεγάλο ενυδρείο χωρητικότητας περίπου 10.000.000 λίτρων, ενώ η πρόσβαση γίνεται μέσω μιας προσομοιωμένης υποβρύχιας διαδρομής.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: