Στην Grosse Freiheit με την Kim Wilde!!!

Τι κι αν έχουν περάσει 37 ολόκληρα χρόνια από τότε που ακούσαμε για πρώτη φορά το KIDS IN AMERICA και είχε καταφέρει από τότε με το πρώτο άκουσμα αλλά και με την πρώτη ματιά να μας τραβήξει το ενδιαφέρον, η Kim Wilde ήταν είναι και θα παραμείνει η μεγάλη μου καψούρα. Και μπορεί σήμερα στα 57 της χρόνια να μην είναι το σύμβολο του sex που είχαμε ποθήσει στα 80s αλλά σίγουρα και σε καμμία περίπτωση δεν φαίνεται κουρασμένη πάνω στην σκηνή. Αντιθέτως: η Kim Wilde ροκάρει όσο ποτέ στην φετινή της περιοδεία η οποία γίνεται στα πλαίσια της προώθησης του νέου της album «HERE COME THE ALIENS» το οποίο είναι όπως παλιά μια οικογενειακή υπόθεση αφού στην παραγωγή έχει βάλει το χεράκι του ο αδερφός της Ricky Wilde. Άλλωστε κατάγονται από μουσική οικογένεια αφού είναι παιδιά του Marty Wilde (με επιτυχίες στην δεκαετία του 60) ο οποίος μαζί με τον γιό του τον Ricky είχαν γράψει για την Kim το KIDS IN AMERICA.

Και μπορεί στον πλέον ο μπαμπάς Wilde να μην συμμετέχει στις δισκογραφικές δουλειές της κόρης του όμως την σκυτάλη έχει πάρει η εγγονή και κόρη του Ricky η Scarlett Wilde η οποία συμμετέχει στο νέο album σε φωνητικά, σύνθεση καθώς και για το εξώφυλλο του δίσκου αφού η Scarlett είναι και ζωγράφος. Όπως είναι λογικό η πολυτάλαντη ανιψιά της Kim δεν θα μπορούσε να λείπει από την περιοδεία και η σκηνική της παρουσία έρχεται για να μας βεβαιώσει ότι η μικρή έχει μέλλον.

Ευτυχώς που υπάρχουν χώρες όπως η Γερμανία που κρατάνε τους πρωταγωνιστές των 80s ακόμα ζωντανούς και τους τιμούν όταν βρίσκονται σε περιοδεία. Το ίδιο έγινε και στο Αμβούργο σε μια sold-out συναυλία στον ιστορικό χώρο του GROSSE FREIHEIT 36 από όπου έχουν περάσει οι πάντες, από Rory Gallagher και Prince μέχρι τον Robbie Williams και τους Rammstein.

Μια συναυλία που δεν της έλειπε τίποτα αφού εκτός από τα νέα τραγούδια που παρουσιάστηκαν ακούστηκαν και οι κλασικές επιτυχίες που ανέβασαν την διασκέδαση των 1500 ατόμων που ήτανε εκεί στα ύψη. Μπορεί τα χρόνια να έχουνε περάσει αλλά η Kim πάνω στην σκηνή παραμένει WILDE!!! Ας ελπίσουμε να φιλοτιμηθούν κάποιοι να την φέρουν και στην χώρα μας γιατί πραγματικά αξίζει!!!

To setlist της συναυλίας του Αμβούργου είχε ως εξής:

 1. Stereo Shot
 2. Water on Glass
 3. Never Trust a Stranger
 4. Kandy Krush
 5. Cambodia
 6. Birthday
 7. Yours ’til the End
 8. Solstice
 9. Words Fell Down
 10. Bladerunner
 11. Four Letter Word
 12. Hey Mr. Heartache
 13. Rosetta
 14. Cyber Nation War View From a Bridge
 15. Chequered Love
 16. You Came
 17. You Keep Me Hangin’ On 1969

Encore

 1. Pop Don’t Stop
 2. Kids in America

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: