ΔΕΘ- μια πονεμένη ιστορία

Είχα γράψει παλιότερα για την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ότι είναι μια πικραμένη ιστορία και ότι ο θεσμός πάει από το κακό στο χειρότερο και αυτό εξαιτίας κάποιον κομματόσκυλων που κρύβονται πίσω από την σημαία του συνδικαλισμού που για μένα είναι και ο καρκίνος αυτού του τόπου. Δεν είναι τυχαίο που τα τελευταία χρόνια πολλοί Θεσσαλονικείς επιλέγουν να περάσουν το τριήμερο των εγκαινίων της ΔΕΘ στην Χαλκιδική αφού το κέντρο παραλύει από τις κινητοποιήσεις. Το Σάββατο μάλιστα ήταν κλειστό από τις 2 το μεσημέρι και είχαμε συνολικά έξι διαδηλώσεις! Φυσικά δεν έλειψαν και τα επεισόδια τα οποία βρίσκονται κάθε χρόνο στην ημερήσια διάταξη.

Δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω πώς ένας θεσμός όπως η ΔΕΘ που ήταν μια τεράστια πανήγυρη για την πόλη, έχει καταντήσει μια αηδία λόγω πολιτικοοικονομικών συμφερόντων. Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί ο εκάστοτε πρωθυπουργός πρέπει να εγκαινιάζει την έκθεση προκαλώντας όλη αυτή την σύγχυση και παράλληλα να επισκέπτονται και όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων δημιουργώντας έτσι ένα τοπίο που δεν έχει καμμία σχέση τον θεσμό.

Έτσι προκαλείται η αηδία στον κόσμο και απομακρύνετε. Και δεν εννοώ μόνο τον απλό κόσμο άλλα και τους επιχειρηματίες τους οποίους οι υψηλόμισθοι υπεύθυνοι της ΔΕΘ τους αντιμετωπίζουν ως πελάτες αρμέγοντάς τους με αστρονομικά ενοίκια τα οποία πλέον δεν είναι κανείς διατεθειμένος να τα πληρώσει. Αυτά είναι τα αποτελέσματα όταν διορίζεις τυχοδιώκτες σε υπεύθυνες θέσεις οι οποίοι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι οι υψηλοί μισθοί τους.

Κομματόσκυλα του κερατά!!! Μπράβο σας! Καταφέρατε να διαλύσετε ένα θεσμό που για την πόλη μας ήταν κάτι ιδιαίτερο. Δείτε λίγο γύρω σας. Έξω οι δρόμοι και τα μαγαζιά είναι άδεια! Κάποτε σε περίοδο της ΔΕΘ γινόταν το απροχώρητο ενώ σήμερα υπάρχει μια ηρεμία και δεν φταίει μόνο η κρίση γι’ αυτό! Φταίει η νοοτροπία σας που όλα αυτά τα χρόνια κόβατε και ράβατε με ξένο χρήμα μόνο και μόνο για την προσωπική σας προβολή και για μικροκομματικά συμφέροντα.  Ευτυχώς όμως που ο κόσμος σας έχει γυρίσει την πλάτη αν και το έχει πληρώσει αυτό ακριβά με την υποβάθμιση της ΔΕΘ….

 

Ντροπή σας αλήτες!!!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: