Η Θεσσαλονίκη στους 20 top προορισμούς του National Geographic για το 2013!

Στους 20 κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς, που πρέπει να επισκεφθεί κανείς εντός του 2013, συγκαταλέγει τη Θεσσαλονίκη τοNational Geographic,επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά τη διεθνή φήμη που έχει αποκτήσει η πόλη και τις κινήσεις προσέλκυσης τουρισμού. Χαρακτηριστική ήταν άλλωστε η προσέλευση κατά τη Διεθνή έκθεση τουρισμού που διεξήχθη στην πόλη το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Κατά το 2013 αξίζει να επισκεφθεί κανείς την Ιαπωνία, την Ιορδανία, τη Ρωσία την Ιταλία και τη Γαλλία, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας και συγκεκριμένα της Θεσσαλονίκης!

Η Θεσσαλονίκη, όπως αναφέρει το άρθρο, είναι ένα από τα τελευταία μεγάλα λιμάνια της Ευρώπης που δεν περιβάλλεται από μαρίνα, αλλά αντίθετα μικρά καραβάκια κάνουν τον κύκλο του κόλπου της πόλης, ενώ παράλληλα οι κάτοικοι και οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν στον πλακόστρωτο πεζοδρόμιο δίπλα στη θάλασσα.

Επίσης, αναφέρεται ιδιαίτερα στις παραδοσιακές αγορές φρέσκων προϊόντων, την έντονη και ιδιαίτερη νυχτερινή ζωή αλλά και στην έντονη και διαρκή παρουσία των νέων, αλλά και ανερχόμενων καλλιτεχνών. Όλα αυτά είναι που την οδήγησαν να λάβει τον τίτλο της Ευρωπαϊκής πρωτεύουσας Νέων για το 2014.

Η καλύτερη διαδρομή που μπορεί να ακολουθήσει κανείς, είναι από την Άνω πόλη έως και την πλατεία Αριστοτέλους, φυσικά με τα πόδια, ώστε να γευτεί τη μαγεία της πόλης. Οι καλύτεροι μήνες που μπορεί να επισκεφτεί κανείς την Θεσσαλονίκη σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι ο Ιούλιος και ο Αύγουστος, ενώ κάθε Νοέμβριο το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου προσελκύει επισκέπτες από ολόκληρο τον κόσμο, ανάμεσά τους και σημαντικούς δημιουργούς της έβδομης τέχνης. Στη σχετική δημοσίευση, παρατίθενται και μέρη που μπορεί κανείς να επισκεφτεί, να φάει και να διασκεδάσει.

Για την Ελλάδα, μάλιστα είναι η δεύτερη συνεχόμενη φορά που βρίσκεται στην εν λόγω λίστα καθώς και πέρσι η Ελλάδα ήταν ανάμεσα στις 20 χώρες και μέρη που αξίζει να επισκεφθεί κανείς μέσα στη χρονιά του 2012. Η τόνωση του ελληνικού τουρισμού μέσα από αυτές τις διακρίσεις αναμένεται να είναι μεγάλη καθώς η εγκυρότητα του συγκεκριμένου περιοδικού είναι χαρακτηριστική και σημαντικής εμβέλειας.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: